"Willen de grootste partij worden" en "ondenkbaar niet mee te besturen"

Ergin wordt lijsttrekker DENK Schiedam

Ergin wordt lijsttrekker DENK Schiedam

SCHIEDAM - In 2018 deed DENK voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd bij haar debuut de tweede partij van Schiedam. De partij kondigt vandaag aan dat de huidige fractievoorzitter, Dogukan Ergin, bij de komende verkiezingen de lijsttrekker zal zijn.

Ergin werkt als ambtelijk secretaris in de Tweede Kamer. Kort na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd hij fractieleider in Schiedam.

DENK spreekt vandaag in haar persbericht de ambitie uit tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen (2022) de grootste partij van Schiedam te willen worden. Nu is de VVD de grootste partij.

Ergin: 'Bij de vorige verkiezingen kwamen wij als tweede partij uit de stembus. Met bestuurlijke stabiliteit als reden werd DENK buitengesloten. Vier jaar later is het bestuur alles behalve stabiel. 4 van de 5 wethouders zijn vertrokken en de coalitie is uit elkaar gespat. Wat mij betreft is het eerstvolgende stadsbestuur zonder DENK ondenkbaar.'

De Schiedamse tak van DENK heeft zich in de afgelopen jaren ingezet om schimmelproblematiek bij woningen van Woonplus aan te pakken, de Rotterdampas te behouden, heeft zich verzet tegen oneerlijk parkeerbeleid en voor een offensief tegen ongelijkheid, zo somt de partij op. 

De volledige kandidatenlijst van DENK Schiedam wordt in december bekendgemaakt. 


 

 

 

17-11-2021