Ergin vertrekt als wethouder en wordt Tweede Kamerlid

Ergin vertrekt als wethouder en wordt Tweede Kamerlid

SCHIEDAM/DEN HAAG - Doğukan Ergin stopt als wethouder bij de gemeente Schiedam. Hij gaat aan de slag als lid van de fractie van DENK in de Tweede Kamer.

Als geboren en getogen Schiedammer is Ergin acht jaar actief geweest in de Schiedamse politiek, van fractiemedewerker naar raadslid tot wethouder. Hij had deze collegeperiode de portefeuille Buitenruimte & recreatie, Onderwijs, Samenleven, Nationaal Programma Nieuwland en Oost, Jeugdbeleid.

“Doğukan zal worden gemist”, vertelt burgemeester Jules Bijl. “Hij is een bestuurder in verbinding die in Schiedam goed op zijn plaats was. Ik wens hem alle goeds in Den Haag en hoop dat hij vanaf die plaats ook Schiedam regelmatig op het netvlies houdt.”

Ergin was door zijn partij DENK gevraagd zich verkiesbaar te stellen, hij stond tweede op de lijst van Denk voor de Tweede Kamerverkiezingen. DENK had drie zetels in de Tweede Kamer na de verkiezingen van 2021 en blijft door de verkiezingen van 22 november jl. stabiel: de partij behoudt drie zetels. 

De Schiedamse fractie van DENK komt binnenkort met een kandidaat-wethouder als opvolger van Ergin. DENK heeft vier raadsleden in de gemeenteraad: Cemil Kahramanoglu (fractievoorzitter), Seydagül Dokgöz, Mounir Ben Touhami en Furkan Kondu.

01-12-2023