Ereschildje voor de renovatie van deze portieketagewoningen

Ereschildje voor de renovatie van deze portieketagewoningen

SCHIEDAM - De Historische Vereniging Schiedam (HVS) kent sinds 1978 ereschildjes toe voor goed uitgevoerde restauraties aan Schiedamse panden. Deze keer reikt de HVS een schildje uit aan Woonplus Schiedam voor de renovatie van de Lorentzlaan 8-30 en 36-62.

De twee woonblokken met portieketagewoningen werden in de periode 1948-1949 gerealiseerd naar een ontwerp van architectenbureau Spruyt en Den Butter. "Vervolgens hebben de woningen ruim 70 jaar naar tevredenheid gefunctioneerd en de bewoners met een kleine beurs in Schiedam Oost een plezierig thuis geboden. De winkels langs de plint van de gebouwen werden gefrequenteerd voor de kleine dagelijkse boodschappen", schrijft de HVS in de aankondiging van de uitreiking.

Woonplus Schiedam heeft projectarchitect Van Schagen Architecten de opdracht voor de renovatie gegeven en deze is door aannemer ERA Contour uitgevoerd.

De feestelijke bijeenkomst van de onthulling van het schildje vindt vanmiddag plaats op de Lorentzlaan. Wethouder Petra Zwang Zorg & Welzijn zal de onthulling verrichten. Met de toekenning van dit schildje zijn er nu in totaal 74 panden in Schiedam die met een schildje beloond zijn voor hun restauratie.

Foto: Lorentzlaan, juni 2022, foto Aad Verbeek

 

10-09-2022