Keuze uit 25 lijsten; stemmen op 29 locaties in Schiedam

Er wordt vandaag gestemd voor de Tweede Kamer

Er wordt vandaag gestemd voor de Tweede Kamer

SCHIEDAM - Op de foto zie je op stemlocatie De Klinker in Schiedam Noord een van de eerste stemformulieren die vandaag in Schiedam in de stembus gedeponeerd worden. De stembureaus zijn vandaag, woensdag 22 november 2023, open van 7.30 uur tot 21.00 uur. 

Je vindt de stemlokalen op 29 locaties in onze stad.

stemmmmm

Het formulier met alle stemlocaties in Schiedam en alle kandidaten viel pas deze week in de brievenbus bij inwoners van Schiedam. Dat is niet aan de vroege kant. Ook jammer dat degene die de adressen heeft getikt, de naam van de stadsheilige in het adres van stemlocatie Frankeland fout geschreven heeft (Sint Luduinastraat moet zijn Sint Liduinastraat). Diegene blijkt in West niet goed thuis te zijn want ook het adres van De Erker wordt fout geschreven (Jan van Avennestraat moet zijn Jan van Avennesstraat).

In ons eerdere artikel (2021) zie je de uitslagen van de vorige Tweede Kamerverkiezingen. Toen was er in Schiedam keuze uit 35 partijen. Nu is er in Schiedam een keuze uit 25 lijsten, De nummer 3 op de lijst is de combinatie van de twee partijen PvdA en GroenLinks. 

Ons advies: ga in ieder geval stemmen! En - het is wellicht een open deur - volg niet je hart maar je verstand. Vergeet, als je die nodig hebt, je leesbril niet mee te nemen. 

Gemeentelijke informatie over de verkiezingen vind je onder deze link:
https://www.schiedam.nl/a-tot-z/verkiezingen

Een kaartje met stemlocaties vind je hier:
https://schiedam.verkiezinginbeeld.nl/

sre

22-11-2023