Bij De Bonte Koe Chocolade

Er werd vanavond volop geproefd van de paddenstoelrepen

Er werd vanavond volop geproefd van de paddenstoelrepen

SCHIEDAM - Er werd vanavond op de koopavond aan de Lange Haven 54 naar hartenlust geproefd van de nieuwe chocoladerepen die De Bonte Koe vanavond heeft gelanceerd. Het gaat om drie repen. Bijzonder is dat in elk van de repen een paddenstoelsoort is verwerkt. De wikkels van de repen zijn ontworpen door kunstenaar Bob Mollema.

door Jan Schrijver (tekst en foto's) en Jan Willem de Boer (videoreportage)

De paddenstoel reishi zit in een reep van 48% melkchocolade, de lion's mane in de reep met 55% pure chocolade en de cordyceps in de reep met 80% pure chocolade. Al deze chocolade is veganistisch. Van de reishi kan een kalmerende werking uitgaan, de lion's mane kan helpen om te focussen en de cordyceps kan de performance bevorderen, zo is te lezen op internetplatforms van paddenstoelenkenners. De gebruikte paddenstoelen hebben geen psychedelische uitwerking. 

Degenen die vanavond bij De Bonte Koe aan de Lange Haven proefden, letten met name op de smaak. Bij de een viel de melkvariant in de smaak, bij de ander de pure, en bij weer anderen de extra pure. De een proefde duidelijk paddenstoelen, de ander niet maar vond het 'gewoon lekkere chocolade'. Volgens De Bonte Koe mede-eigenaar Amy Klein heeft de melkreep 'een licht bittertje', de 55% pure reep een 'fris zuur accentje' en de cordyceps pure reep 'wat aardse tonen'. 

Ter gelegenheid van de lancering werd er vanavond aan de bezoekers een hapje (vegetarische saucijzenbroodjes en kopjes champignonsoep) en een drankje geserveerd en gaven Amy en haar broer Connor, eveneens mede-eigenaar De Bonte Koe, toelichting op het nieuwe product. Ook was kunstenaar Bob Mollema aanwezig, die de wikkels voor de repen heeft ontworpen en die samen met Amy en Connor het concept voor deze productinnovatie heeft ontwikkeld. 

bin (3)

Een van de eerdere opdrachtgevers van Bob Mollema is het Amerikaanse surfmerk Volcom. Tijdens een presentatie van het surfmerk in het bij surfers populaire dorpje Anglet (vlakbij Biarritz) ontmoetten Mollema en Connor Klein elkaar. Het kleurrijke expressieve werk van Mollema sprak Klein erg aan. Terug in Nederland is er brainstormend tussen Bob, Connor en Amy een samenwerking en conceptontwikkeling ontstaan. Het idee om paddenstoelen in chocolade te verwerken was van Connor en Amy, zegt Bob. "Maar jouw werk en jouw visie op de natuur - de drive om de goede relatie tussen mens en natuur te herstellen - heeft ons geholpen om op dat idee te komen", zo kijken Connor en Amy terug op het ontwikkelproces. De Bonte Koe Chocolade is de eerste Nederlandse chocolatier die paddenstoelen in chocolade verwerkt. 

In het pand aan de Lange Haven 54 is de komende twee weken een expositie van het werk van Bob Mollema te zien. Zijn werken, zowel originelen als prints, zijn te koop. Op de foto hieronder signeert Bob Mollema de prints die te koop zijn. 

Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam komt morgen met een video-reportage van de lancering. Hij sprak tijdens de lancering met Bob Mollema en Amy Klein. 

Hier lees je ons eerdere artikel (met meer details over de repen):
De Bonte Koe maakt drie repen mét paddenstoelen

bob (2)

Foto's door Jan Schrijver (c) De Schiedammer Online

13-04-2023