Franciscus gaat 1700 patiënten vaccineren en gaat preventief testen bij ziekenhuisopnames

Er liggen 58 coronapatiënten in Franciscus, van wie 13 op IC

Er liggen 58 coronapatiënten in Franciscus, van wie 13 op IC

SCHIEDAM/ROTTERDAM - In het Franciscus Gasthuis & Vlietland liggen momenteel 58 bewezen coronapatiënten. Daarvan liggen er 13 op de intensive cara (IC). Vanochtend waren er bovendien 9 patiënten met verdenking op corona in dit ziekenhuis. 

"In combinatie met de andere IC-behoeftige patiënten is het erg druk op de IC, waardoor we genoodzaakt zijn om afgelopen dagen IC-patiënten uit te plaatsen naar andere ziekenhuizen in het land. Het aantal coronapatiënten in de kliniek stijgt gestaag. We houden de toename regionaal in de gaten, waardoor we tijdig kunnen sturen op regionale en eventueel landelijke spreiding", zo laat het ziekenhuis zojuist weten in een persverklaring.

Preventief testen bij ziekenhuisopname
"In Franciscus zijn we gestart met het preventief testen van patiënten bij ziekenhuisopnames. Aanleiding voor het preventief testen is de besmettelijkheid van de Britse variant van het coronavirus en het feit dat er meer besmette patiënten zonder klachten zijn. Het doel van preventief testen is het voorkomen van onopgemerkte verspreiding in het ziekenhuis. Zo kunnen we veilige zorg blijven bieden aan onze patiënten en een veilige werkomgeving voor onze medewerkers. Patiënten, die naar het ziekenhuis komen voor een geplande opname, worden van tevoren geïnformeerd en uitgenodigd voor een coronatest een dag voor de opname. Bij acute opnames worden de patiënten direct bij opname getest", aldus het ziekenhuis. 

Franciscus helpt met vaccineren medisch hoog-risicogroepen
Het ziekenhuis meldt over het coronavaccineren door het ziekenhuis: "Landelijk is besloten dat er gestart wordt met het vaccineren van de medisch hoog-risicogroepen, die door de Gezondheidsraad benoemd zijn. Voor de vaccinatie van deze patiënten wordt de hulp van de ziekenhuizen ingeschakeld. Franciscus start maandag 29 maart met deze vaccinatieronde op beide ziekenhuislocaties. Wij zijn trots dat wij samen met alle andere ziekenhuizen een bijdrage kunnen leveren en onze capaciteiten kunnen inzetten om de vaccinatiecampagne bij de kwetsbare groepen zo snel mogelijk te laten verlopen. Het gaat bij Franciscus Gasthuis & Vlietland om een groep van 1.700 patiënten."

23-03-2021