Er komt weer een bak regen aan; Delfland gaat alvast bemalen

Er komt weer een bak regen aan; Delfland gaat alvast bemalen

REGIO DELFLAND - Het gaat weer flink regenen. De verwachting is dat er tussen vannacht en maandagavond 45 mm neerslag valt. Hoogheemraadschap van Delfland meldt vandaag daarom weer extra maatregelen te gaan nemen, ditmaal volgens neerslagprotocol B.

Dit is het middelste alarmniveau dat het Hoogheemraadschap hanteert. Als er 30 mm (of meer) regen binnen 24 uur wordt verwacht, stelt men protocol A in werking. Dan gaat het Hoogheemraadschap 'voormalen' en worden de polders naar een 'beperkt verlaagd peil' bemalen. Is de verwachting meer dan of gelijk aan 40 mm neerslag, dan gaat protocol B in werking en wordt bemalen naar een 'matig verlaagd peil'. Is er sprake van 'meer dan of gelijk aan 50 mm neerslag', gaat men bemalen naar een 'sterk verlaagd peil'. 

"Delfland verlaagt daar waar het kan de waterstanden, om de hoeveelheid regen op te kunnen vangen. Op deze manier verkleinen we de kans dat de regen voor wateroverlast zorgt."

Delfland maakte vóór het weekend al ruimte voor de verwachte hoeveelheid neerslag volgens protocol C, maar op vrijdag zijn de gemalen weer stopgezet omdat er minder regen viel dan verwacht. 

Op basis van de huidige weersverwachting heeft Delfland neerslagprotocol B ingesteld (bij een verwachting van 40 mm of meer neerslag).

Er zijn momenteel geen waarschuwing van het KNMI van kracht:
https://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen/zuid-holland

Hier lees je meer over het door wateroverlast onbespeelbare veld van Excelsior'20:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/cricketveld-excelsior-20-staat-onder-water

Foto: niet alleen het cricketveld van Excelsior'20 staat onder water, ook de volkstuinders op Thurlede hebben last van wateroverlast, bron afbeelding opmerking onder deze Facebook-post https://www.facebook.com/DeSchiedammerOnline/posts/4347008338651428

20-06-2021