72,3% van de stemmers was tegen

Er komt géén betaald parkeren in Schiedam Zuid

Er komt géén betaald parkeren in Schiedam Zuid

SCHIEDAM - Tot 7 juni konden bewoners en bedrijven een stem uitbrengen op de vraag van de gemeente of ze voor of tegen het invoeren van betaald en vergunninghoudersparkeren in de wijk Zuid zijn. Alle stemmen zijn geteld. Daaruit blijkt dat er in Schiedam Zuid geen draagvlak is voor betaald parkeren. Dit zal daarom niet worden ingevoerd, zo laat de gemeente vanavond door middel van een persbericht weten.

Het persbericht van de gemeente biedt de navolgende toelichting:
"De draagvlakmeting werd gehouden in Schiedam Zuid en het gedeelte van de Plantage dat nog geen betaald parkeren heeft. De stemming was alleen geldig als minimaal 30 procent van de stemgerechtigden een stem zou uitbrengen. De respons was 59,7 procent. 

Om betaald en vergunninghoudersparkeren in te voeren, moest meer dan 50 procent van de uitgebrachte stemmen vóór zijn. Dat is niet het geval. Een ruime meerderheid was tegen de invoering van betaald parkeren, namelijk 72,3 procent.

De gemeente Schiedam ziet het invoeren van betaald parkeren als een mogelijkheid om de parkeerdruk te verlichten en de parkeeroverlast in de buurten te verminderen. De draagvlakmeting maakt echter duidelijk dat een ruime meerderheid niet kiest voor het invoeren van betaald en vergunninghoudersparkeren. Daarom wordt er op basis van dit resultaat geen betaald en vergunninghoudersparkeren ingevoerd in Schiedam-Zuid. Dit betekent dat een wijkbrede aanpak van de parkeerproblematiek niet mogelijk is."

Ook Schiedam West stemde tegen invoeren van betaald parkeren. Dat lees je hier:
Er komt géén betaald parkeren in Schiedam West

Foto door Louise Melchers (c) De Schiedammer Online

06-07-2023