Nico Sterrenberg heeft nog plaats voor artiesten

Er komt een open podium op kerstmarkt op Koemarkt

Er komt een open podium op kerstmarkt op Koemarkt

SCHIEDAM - Op zaterdag 16 december is het van 10.00 tot 17.00 uur kerstmarkt op de Koemarkt in Schiedam. Op deze kerstmarkt is er ook een open podium. Organisator Nico Sterrenberg heeft al leuke artiesten op het programma staan. Hij zoekt nog meer artiesten. Nico: "Belangrijk is dat de artiesten op vrijwillige basis optreden, omdat de kerstmarkt wordt georganiseerd voor het goede doel, namelijk voor stichting Vrienden van Sophia."

"Het doel is dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor het kinderziekenhuis. Ik sponsor de marktkramen en die kunnen we daardoor gratis aan kraamhouders aanbieden, maar het is wel de bedoeling dat de kraamhouders aan het einde van de dag een donatie doen aan stichting Vrienden van Sophia. De hoogte van de gift is vrij, maar ik hoop dat er veel geld binnenkomt. Op de markt staat ook een kraam van Stichting Vrienden van Sophia. Alle bezoekers van de markt kunnen hier een donatie doen. Ik heb nog enkele kramen beschikbaar. Voor deze kramen gaat onze voorkeur uit naar verkoop van kerstartikelen of andere dingen die mensen tijdens de feestdagen kunnen gebruiken. Het is dus leuk dat wat er op de kramen geboden wordt, bijdraagt aan kerstsfeer", zegt Nico Sterrenberg. 

Wat is er nog meer te doen?
- Meet & greet met de kerstman 
- Een open podium waar iedereen zijn talent mag laten zien. 

"Op het podium zullen veel muzikanten hun muziek ten gehore gaan brengen en dat kan in alle genres zijn, zowel instrumentaal als met zang. Maar denk ook aan een stukje theater, aan een goochelaar, aan een clown aan een dichter. Zeg zelf maar wat jouw talent is en hoe lang je wilt optreden. Een kwartier? Een halfuur? Een uur? Het kan allemaal. Ik heb bijvoorbeeld iemand die een repertoire nog aan het opbouwen is en nu vier liedjes heeft; die heb ik voor een kwartier in het programma staan. Iedereen doet zijn eigen ding en krijgt in het programma zijn eigen tijd. Optredens zijn, zoals hiervoor gezegd, op vrijwillige basis.", aldus Sterrenberg.

Kraamhouders en artiesten voor het open podium kunnen informatie krijgen en/of zich aanmelden via e-mail: winterpret-schiedam@hotmail.com

Vanaf zaterdag 9 december is de binnenstad helemaal in kerstsfeer. Op die zaterdagavond worden tijdens Kaarsjesavond de lichtjes van de grote kerstboom op de Grote Markt ontstoken. Er is dan ook de Makers- en Kerstmarkt. De dag erna, zondag 10 december, zorgt Sterrenberg op de Koemarkt voor spingkussens voor de jeugd, zodat er op die dag op de Koemarkt ook een sfeer van winterpret zal zijn. 

Op 16 december is er dan van 10.00 tot 17.00 de kerstmarkt op de Koemarkt. Op diezelfde zaterdag is er van 11.00 tot 18.00 uur Dickens Festijn Schiedam op de Dam en de Vlaardingerstraat. Bovendien organiseert Centrummanagement Schiedam op 16 december op de Hoogstraat met de winkeliers een kerstmarkt. Dat belooft een mooi lint van kramen in kerstsfeer van de Koemarkt via de Hoogstraat en (Korte) Dam naar de Vlaardingerstraat.

De zondag erna houdt Sterrenberg weer Winterpret voor de kinderen op de Koemarkt en zijn er daar weer springkussens. 

Op woensdag 20 december houdt Sterrenberg een kerstknutselactiviteit op de Koemarkt. Kinderen kunnen dan hun eigen kerstbal of andere kerstversiering in elkaar zetten. 

Lees ook ons eerdere artikel (met video door JW TV):
Nico Sterrenberg en lokale ondernemers steunen gezamenlijk het goede doel

24-11-2023