Er komt dit jaar tóch een tweedaags Jeneverfestival

Er komt dit jaar tóch een tweedaags Jeneverfestival

SCHIEDAM - Er komt in 2021 alsnog het Jeneverfestival. Het tweedaagse festival staat gepland op zaterdag 27 en zondag 28 november 2021 in de Havenkerk in Schiedam. 

Afgelopen jaren kon het Jeneverfestival om verschillende redenen geen doorgang vinden in de gebruikelijke tweedaagse opzet. Het festival stond jaarlijks geprogrammeerd nog voor de zomervakantie.

Nu de renovatie van de Havenkerk gereed is en er na de versoepeling van de coronamaatregelen weer evenementen georganiseerd kunnen worden, houdt het Jenevermuseum dus alsnog in het lopende kalenderjaar het festival, ditmaal dus niet net vóór de zomervakantie maar een week voor het sinterklaas-weekeinde. 

Foto: de floormanager van het Jenevermuseum Marco Spruit Bleeker liet bij de presentatie van de eerste fles Branderswijn 2021 aan de burgemeester gistermiddag alle aanwezigen kennismaken met de appeltaart-moutwijnjenever; hij had echter nog een primeur: er komt in 2021 alsnog een tweedaags Jeneverfestival (foto door Louise Melchers)

Lees ook:
Jenever walvados bierbrand whisky rum en in Schiedam gemaakte vermout
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/jenever-walvados-bierbrand-whisky-rum-en-in-schiedam-gemaakte-vermout 

Expositiezaal is vergroot, branderij wacht ingrijpende restauratie
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/expositiezaal-is-vergroot-branderij-wacht-ingrijpende-restauratie
 

26-09-2021