Er komt dit jaar géén Southbeach Schiedam

Er komt dit jaar géén Southbeach Schiedam

SPORT - Het sportieve en zomerse evenement Southbeach Schiedam, dat ieder jaar op de Maasboulevard wordt gehouden, gaat niet door dit jaar.  Dat meldt de gemeente donderdagmiddag.

De coronaperikelen, die nog steeds spelen en alle onzekerheden als gevolg hiervan, vormen de reden voor het niet laten doorgaan van het evenement dit jaar. Het wordt verplaatst naar 2022, zo geeft de gemeente aan. 

"Southbeach Schiedam moet een sportief feest zijn waar eenieder op een ongedwongen manier in contact kan komen met tal van sporten die door sportaanbieders worden aangeboden. Het doel is om een grote groep Schiedammers uit te dagen om te komen sporten aan de Maasboulevard. Dat komt deze zomer nog te vroeg. De organisatie heeft nog nagedacht over het houden van een alternatieve editie, maar heeft uiteindelijk besloten dat de huidige beperkingen dit nog niet mogelijk maken.

Ondanks dat er dit jaar dus geen nieuwe editie van Southbeach Schiedam plaatsvindt, wordt al wel volop nagedacht over de invulling van Southbeach 2022. Wie daaraan wil meedenken of suggesties of ideeën heeft voor het sportevenement aan de Maasboulevard, kan een bericht sturen naar contact@lekkerbezigschiedam.nl", aldus de gemeente.

Foto boven: fragment uit de reportage door Jan Willem de Boer van JW TV van de opening van het evenement vorig jaar, waarbij de toenmalig wethouder Fahid Minhas tafeltenniste tegen Britt Eerland, de Schiedamse tafeltennisster die dit jaar deelneemt aan de Olympische Spelen, je kunt de gehele video zien door op onderstaande afbeelding te klikken

 

 

06-05-2021