9 november 2023 tot 3 januari 2024 olieverfschilderijen Bas Verkade

Weer nieuwe expositie in inloophuis De Wissel

Weer nieuwe expositie in inloophuis De Wissel

SCHIEDAM - Kunstschilder Bas Verkade werd op 17 mei 1956 in Rotterdam geboren.

Vanaf 1985 heeft hij zich naast zijn werk in het onderwijs toegelegd op het schilderen met olieverf. De voorstellingen die hij maakt zijn realistisch; de sfeer die ieder schilderij oproept is surrealistisch. De mensen of gebouwen die binnen die sfeer zijn geplaatst gaan op in het landschap en vormen samen een totaal andere realiteit.

Omdat de schilder gebruikmaakt van bestaande gebouwen wordt de toeschouwer na een vluchtige herkenning meegenomen in een verborgen werkelijkheid waarin zand, bomen, water en bergen terugkerende elementen zijn. Men zou hem onder de noemer “Imaginair Realisme" kunnen plaatsen. Zijn werk heeft door een combinatie van sfeer en verfijnde olieverftechniek een duidelijke eigenheid. Vele exposities, aankopen door musea en kunstuitleencentra zijn een signaal dat zijn werk gewaardeerd wordt.

De Wissel is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur en toegankelijk voor iedereen die trek heeft in een kopje koffie of thee en even rustig wil zitten genieten van de mooie tentoonstelling.

Poster:
Schilderij Bas Verkade

30-10-2023