Vrijdag 13 oktober in 't Huis te Poort Schiedam

Ensemble Fronimo met de Israëlische sopraan Yeela Avital

Ensemble Fronimo met de Israëlische sopraan Yeela Avital

SCHIEDAM - Met het adembenemende openingsconcert van Musica Poetica nog vers in het geheugen, kunnen we alwéér uitkijken naar een hoogtepunt. Het is opnieuw gelukt een vooraanstaand internationaal gezelschap te contracteren voor een optreden in ’t Huis te Poort. Het goeddeels Israëlische Ensemble Fronimo bestaat uit musici, die kunnen bogen op ruime internationale ervaring, en dat is te horen!

Kleurenrijkdom, intimiteit en theatrale expressie
Muzikale specialiteit van Ensemble Fronimo is de zeventiende-eeuwse Stile Rappresentativo waarin kleurenrijkdom, intimiteit en theatrale expressie centraal staan. Spil in het gezelschap is de gevierde sopraan Yeela Avital, een van Israëls meest vooraanstaande barokspecialisten, die juist in die aspecten van de muziek uitblinkt. Het is voor het publiek van 't Huis te Poort heel prettig dat ze naast haar optredens in de grote zalen van de wereld graag ruimte maakt om voor de echte fijnproevers op te kunnen treden in veel kleinere zalen. Bovendien komt dit repertoire het best tot zijn recht in wat intiemere ruimtes.
Naast Avital wordt het ensemble gevormd door Alon Portal (viola da gamba), Eitan Hoffer (viool en aartsluit) en harpiste Emma Huisser, die overigens ook later in het seizoen nog een keer te horen is bij het optreden van het Florens Ensemble.

Onder de titel The Muses Garden for Delight wordt een rijk en gevarieerd programma uitgevoerd met betoverende muziek uit verschillende delen van Europa, gecomponeerd door onder anderen Monteverdi, Frescobaldi, Dowland and Purcell.

Informatie en reserveren: stuur een mail naar Ad van der Kouwe (advanderkouwe@gmail.com) met vermelding van de concertdatum en het aantal gewenste kaarten. U ontvangt dan snel een bevestiging. Betalen kan per bank (het rekeningnummer staat in de bevestiging) of eventueel contant voor aanvang van het concert.

Toegang € 25,-
Vrijdag 13 oktober 2023, 20.15 u
't Huis te Poort, Dam 28-30, Schiedam
www.thuistepoort.nl

Tekst: door  Ad van der Kouwe, 't Huis te Poort
Foto: Yeela Avital (foto ©Ensemble Fronimo)
(advertentie)

25-09-2023