Effectiever Paal Centraal zorgt pas in slotfase voor duur puntverlies Nexus

Effectiever Paal Centraal zorgt pas in slotfase voor duur puntverlies Nexus

KORFBAL - NEXUS is er niet in geslaagd ook in de vierde wedstrijd zonder puntverlies te blijven. Op eigen veld in Schiedam bleek het bezoekende Paal Centraal effectiever met de kansen om te gaan: 15-17.

Na 3 wedstijden stond Nexus op de volle 6 punten. De tegenstander van gisteren was de nog puntloze studentenploeg Paal Centraal uit Delft. Op papier zou Nexus hier dus opnieuw een overwinning moeten boeken. Tot zover wisten de studenten slechts 22 keer te scoren in 3 wedstrijden. Op deze regenachtige zaterdag bleken de gasten uit Delft echter een stuk effectiever dan voorgaande weken en doordat Nexus de vele kansen onbenut liet stond er een 15-17 verlies als eindstand op het scorebord van de Schiedammers. 

Nexus begon nog goed aan de wedstrijd, het was Nick Pak die het eerste het beste schot direct door de korf gooide. De Schiedammers pakten een kleine voorsprong, de voorsprong verder uitbreiden lukte echter niet. Het natte weer zorgde voor veel onnodig balverlies bij de Schiedammers, de duimen werden onvoldoende achter de gladde bal gezet waardoor meermaals de bal buiten het veld belandde. Paal Centraal leek minder last van de regen te hebben en ging ook beter met de kansen om. Hierdoor bleven de ploegen dicht bij elkaar en ging er met een 8-7 stand worden gerust.

De tweede helft verliep niet veel anders. De score bleef met een klein verschil in het voordeel van Nexus. Het slot van de wedstrijd ging Paal Centraal alleen zeer effectief met de mogelijkheden om en lukte het Nexus niet meer om tot goede kansen te komen. De Delftenaren sloegen toe en gingen in de laatste minuten via 15-15 naar een 15-17 overwinning. 

Een duur en onnodig puntverlies voor de Schiedammers, die de concurrentie wel zagen winnen. Nexus staat nu op een gedeelde derde plek op 2 punten van de nog ongeslagen ploegen Oosterkwartier en Sporting Badhoevedorp. Volgende week gaat Nexus in Haarlem op bezoek bij Oosterkwartier, er zal gewonnen moeten worden om de aansluiting met de plekken om promotie te behouden. 

Foto: Sander Borgman in actie (foto door Sander van der Heide)

03-10-2021