Vandaag op Coming Out-dag:

Eerste regionale Regenboogtour eindigt in Schiedam

Eerste regionale Regenboogtour eindigt in Schiedam

SCHIEDAM/REGIO - 11 oktober is het Coming Out-dag. Vandaag maandag 11 oktober 2021 vindt de eerste regionale Regenboogtour plaats van Zuid-Holland Zuid. De tour is vanochtend vroeg gestart op het COC-kantoor in Rotterdam en gaat na Krimpen aan den IJssel en Schiedam verder de regio in.

Onder meer Vlaardingen en Maassluis worden aangedaan in de tour, die uiteindelijk aan het eind van de dag bij de Korenbeurs in Schiedam eindigt. Vanavond worden in de bibliotheek in de Korenbeurs de Jillis Bruggeman Penningen en Opstekers uitgereikt. Sluitstuk van de tour is een video-impressie in de Korenbeurs.

De organisatie van de regionale tour licht toe: "In deze regio werken de lokale LHBTI-organisaties sinds dit jaar samen. Met een gezamenlijk georganiseerde tocht laten ze de diversiteit van hun activiteiten zien. Dat er aandacht nodig is voor genderdiversiteit blijkt uit actuele gebeurtenissen in de regio: De bekladdingen bij voetbalfanclub de Roze Kameraden en het Rotterdamse COC-kantoor, de openlijk discriminerende dominee Kort uit Krimpen en de denigrerende column van een Goudse schoolbestuurder. De lokale organisaties slaan daarom de handen ineen om één boodschap in de hele regio te verspreiden: Je mag zijn wie je bent! Wat je geslacht of genderidentiteit ook is, op welk(e) gender(s) je ook valt (of juist niet) en hoe je genderexpressie ook is."

"Met de tour vragen de organisaties ook aandacht van de overheden, politieke partijen en andere organisaties in de regio om open te staan voor onderlinge samenwerking. Alleen door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en ideeën is het mogelijk om overal een goede kwaliteit van voorzieningen en kennis te creëren met aandacht voor alle groepen binnen de LHBTI+-gemeenschap."

Op dit moment wordt er samengewerkt door de lokale LHBTI-organisaties van 12 regenbooggemeenten: Capelle aan den IJssel, Delft, Goeree Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Maassluis, Nissewaard, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen.

Coming Out-dag
"In de gehele regio wordt met regenboogvlaggen en activiteiten internationale Coming Out-dag gevierd. De regionale Regenboogtour gaat langs enkele hiervan. Zo zullen ze ontvangen worden door een interconfessionele basisschool, gaan ze op bezoek bij een GSA (gender &
sexuality alliance), wordt een kerk bezocht, vindt er een viering plaats in een instelling voor mensen met een beperking, worden er gedichten voorgelezen en wordt er een tentoonstelling bezocht."

Foto: wethouder Duncan Ruseler hees vrijdagochtend voor het eerst de nieuwe speciale Schiedamse regenboogvlag. Naast de gemeente Schiedam hebben ook andere organisaties dit weekeinde en vandaag de nieuwe lokale regenboogvlag gehesen. De vlag is ook te zien bij Seniorenwelzijn, Museummolen De Walvisch, Grote- of Sint Janskerk, Soos Blauwhuis, Ilex College, Molen De Vrijheid, Scouting Tono-groep, DrieMaasStede - Argos Zorggroep en De Buurtvrouw (bron foto gemeente Schiedam)

 

11-10-2021