Scyedam-Pecos 6-7

Eerste herenteam Scyedam vecht zich naar kleine nederlaag

Eerste herenteam Scyedam vecht zich naar kleine nederlaag

SCHIEDAM (Tafeltennis) - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam ging afgelopen zaterdag nipt met 6-7 onderuit tegen Pecos uit Oegstgeest. Het leek trouwens met een 2-6 achterstand bij de pauze op een ruime nederlaag uit te draaien, maar het team knokte zich goed terug tot 6-6.

Vijf teams in de poule aan elkaar gewaagd
De stand in de poule is uitermate spannend: vijf teams kunnen kampioen worden, maar een daarvan gaat ook nog degraderen. In de wedstrijd tegen Pecos wonnen Edwin ten Hoope en  Gabriale Vicario twee enkelspelen, Thomas Baart en Daniel Pava wonnen eenmaal. Denis  Dimitrov en Martijn van der Heide kwamen zaterdag niet in actie.

In de eerste wedstrijd kreeg Thomas Baart na de verloren eerste game meer vat op het spel  van verdediger Ronald Rijsdorp. Nadat de derde game na een 9-7 tussenstand alsnog  verloren ging, was zijn weerstand gebroken. Gabriele Vicario moest alleen de derde game afstaan tegen Jens Wiersma, maar boekte verder een eenvoudige overwinning.

Daniel Pava kwam tegen Tony Houxuan op 0-2 in games achter, voordat hij iets terug kon doen. Maar verder dan eenmaal gamewinst kwam hij niet. Tegen Tom Helle verloor Edwin  ten Hoope de eerste game, maar in de volgende drie games wist hij de partijen weer op  gelijke hoogte te brengen.

Ook in zijn tweede wedstrijd kwam Thomas Baart niet aan zijn beste spel. Bij een 1-2 tussenstand in games, wist hij een 9-5 voorsprong niet te verzilveren, waardoor Jens Wiersma nipt de partij binnensleepte.

Gabriele Vicario ging voortvarend van start met tweemaal gamewinst tegen Ronald Rijsdorp. Deze vocht zich echter terug in de wedstrijd en dwong een vijfde game af. Na een  8-10 tussenstand wist Vicario tweemaal op matchpoint te komen, maar de wedstrijd ging  toch naar Rijsdorp.

Daniel Pava kwam tegen Tom Helle met 0-2 achter in games, wist in de derde game aan te  haken, maar drie gamepoints kon hij niet omzetten in gamewinst. Edwin ten Hoope verloor  de eerste twee games ruim van Tony Houxuan, won daarna de volgende twee games ook  ruim. In de beslissende vijfde game liep Houxuan snel weg, waar Ten Hoope geen  weerwoord op had. Hiermee kwam de stand bij de pauze op 2-6.

Na de onderbreking won Daniel Pava de eerste twee games van Jens Wiersma. Deze kwam  prima terug en dwong een vijfde game af. Daarin trok Pava nipt aan het langste eind. Thomas Baart had het alleen in de eerste game lastig tegen Tom Helle, daarna verkleinde hij overtuigend de achterstand. Eenzelfde spelbeeld in de wedstrijd van Gabriele Vicario tegen  Tony Houxuan, ook hij won in drie games.

De meest spannende wedstrijd was die tussen Edwin Ten Hoope en Ronald Rijsdorp. In de  eerste game kwam Ten Hoope terug van een 7-10 achterstand, maar kon drie gamepoints  niet verzilveren. Hij liet zich echter zeker niet uit het veld slaan en kwam terug met tweemaal  gamewinst. De vierde game ging weer overtuigend naar Rijsdorp. De vijfde game  ging volstrekt gelijk op, maar uiteindelijk trok Ten Hoope aan het langste eind.

In het afsluitende dubbelspel kwamen Thomas Baart en Daniel Pava duidelijk te kort tegen  Tom Helle en Jens Wiersma. Hieree werd de eindstand op 6-7 bepaald.

Fotografie
Jolanda Vuijk

Fotobijschrift
Edwin ten Hoope knokkend aan de tafeltennistafel

18-03-2024