Eerste exemplaar van boek 'Polaroid in Nederland' is op IDDF uitgereikt aan Bløf

Eerste exemplaar van boek 'Polaroid in Nederland' is op IDDF uitgereikt aan Bløf

SCHIEDAM - Het eerste exemplaar van het boek 'Polaroid in Nederland', van de auteurs Arno Bauman en Sjef van Duin, is vrijdagavond op het IDDF-festival overhandigd aan de groep Bløf. Dat is niet zonder reden.

door Jan Schrijver

"Bløf heeft in april zijn nieuwste CD uitgebracht getiteld Polaroid. Ik vond de songtekst van het titelnummer treffend. Met toestemming van Bløf staat de songtekst in het boek. Het leek ons leuk om het eerste exemplaar vanavond - vrijdag 3 juni - te overhandigen aan de groep", zo geeft Arno Bauman de reden. 

Arno Bauman is ook curator van de openingstentoonstelling van de Stichting KunstWerkt op de nieuwe locatie. Stichting KunstWerkt houdt van 10 juni tot en met 10 juli 2022 in haar gloednieuwe expositieruimte 'Art Centre Schiedam' een tentoonstelling met meesterwerken uit de geschiedenis van polaroidfotografie. Nederland heeft een niet te onderschatten rol in deze geschiedenis gespeeld. Hier lees je meer over de openingsexpositie. Openingstentoonstelling over geschiedenis van polaroidfotografie; Stichting KunstWerkt opent 'Art Centre Schiedam'

Het boek 'Polaroid in Nederland, de magie van instant-fotografie' is in eigen beheer uitgegeven door Vlaardinger Arno Bauman (1953). Op zijn naam staan voorts concept, samenstelling, aanvullende teksten, redactie, vormgeving, beeldbewerking. Schiedammer Sjef van Duin (1964) voerde research uit en schreef de tekst. 

Verkoopprijs: 29,95 euro
ISBN: 978-90-812454-3-2

N.B. redactie
Dit artikel is een update van ons artikel van 3 juni 2022, 16.00 uur

Foto boven: afsluitende act op de eerste avond van IDDF in Concert, Bløf, neemt vrijdagavond het eerste exemplaar van het boek Polaroid in ontvangst uit handen van (in het midden) Arno Bauman (foto door Yolanda Senf (c)

Foto onder: Arno Bauman bladert in het vandaag vers van de pers gekomen boek 'Polaroid in Nederland'; achter hem in zijn werkkamer een vitrine met zijn verzameling Polaroid-camera's

bauman

04-06-2022