In de Dorpskerk van Kethel waarmee Koningsdag wordt geopend

Eerste Aubade met de nieuwe burgemeester

Eerste Aubade met de nieuwe burgemeester

SCHIEDAM - Komende zaterdag maakt de nieuwe burgemeester van Schiedam, Harald Bergmann, kennis met de Kethelse traditie waarmee Koningsdag in Schiedam wordt begonnen: om 10.00 uur start de aubade in de Dorpskerk aan het Noordeinde, nummer 10. Onder begeleiding van het harmonieorkest van de Schiedamse muziekvereniging “Sint Radboud” zingen jong en oud diverse liederen, om te beginnen met het Wilhelmus.

Nieuw in het programma is “Lentefee”, wat makkelijker mee te zingen zal zijn voor de ‘jonge’ zangers en zangeressen. Maar ook “De Zilvervloot”, “M’n Opa” en “Ik hou van Holland” staan op de flyer met alle liedteksten. Ook “Woutertje” is weer van de partij. Het muziekprogramma eindigt met de “Kethel Ballade”.

De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van Bastiaan Uijl, en Hans van der Toorn begeleidt het spontane koor op de piano. Om de kelen wat rust te geven is er tweemaal een muzikaal intermezzo gepland en dan staat “Sint Radboud” in de schijnwerper.

Als u -met of zonder kinderen- mee wilt zingen, zorg dan dat u ruim voor 10.00 uur in de Dorpskerk aanschuift. Rond 10.45 uur is de aubade voorbij en kunt u -hopelijk met droog en zonnig weer- de andere evenementen in de stad bezoeken.

Naast de burgemeester zijn ook de oud-bestuursleden van de voormalige Oranjevereniging “Wilhelmina” uitgenodigd; de heer Simon van der Mark, oud-bestuurslid, is met zijn 95 jaar één van de trouwste bezoekers van de aubade en ook dit jaar hoopt hij erbij te kunnen zijn.

23-04-2024