Museum en Natuurmonumenten spelen in op 'Levend Landschap'

Eendenkooi Het Aalkeetbuiten twee zondagen open voor publiek

Eendenkooi Het Aalkeetbuiten twee zondagen open voor publiek

SCHIEDAM - In het kader van de tentoonstelling Levend Landschap in het Stedelijk Museum Schiedam is de eendenkooi Het Aalkeetbuiten op twee zondagen open voor het publiek. Deze eendenkooi in Maasland wordt beheerd door Natuurmonumenten.

In de tentoonstelling Levend Landschap is het werk Polder met eendennesten van Willem Roelofs te zien. Hoewel de exacte locatie onbekend is, was het wel een bekend gegeven dat Roelofs graag in het drassige polderlandschap rond Schiedam kwam.

"In het gebied Midden-Delfland waren vroeger veel eendenkooien waarmee wilde eenden werden gevangen. Er zijn er drie bewaard gebleven, waaronder Het Aalkeetbuiten in Midden-Delfland. Speciaal vanwege de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Schiedam gaat de doorgaans gesloten eendenkooi op twee data open voor publiek. Je leert er alles over de werking en de geschiedenis van eendenkooien en beleeft het polderlandschap dat in de tentoonstelling is te zien in levenden lijve", schrijft het museum. 

Data: zondag 14 augustus en zondag 9 oktober van 14.00 tot 15.30 uur. Tickets kosten € 4,- tot € 8,-. Meer informatie en reserveren via Natuurmonumenten. (let op: de zondag 14 augustus is inmiddels volgeboekt).

Vertrekpunt
Eendenkooi
Broekpolderweg 3
3155 EP Maasland

Hier lees je meer over de expositie Levend Landschap:
Opening expositie 'Levend landschap' in Stedelijk Museum Schiedam; Geert Mak: tijdsbegrip was toen heel anders dan vandaag de dag

Afbeelding: Willem Roelofs, Polder met eendennesten, ca. 1862. Kunsthandel A.H. Bies, Eindhoven 

21-07-2022