Een weggeefkastje waar muziek in zit

Een weggeefkastje waar muziek in zit

SCHIEDAM - Op het pleintje tussen de Van Swindensingel en de Swammerdamsingel bij de Laurens Costerstraat, in Schiedam Oost, staat sinds kort dit zogenoemde 'weggeefkastje'. 

Op het kastje is te lezen wat de bedoeling is: 'Welkom bij de weggeefkast! Het werkt heel simpel. Heb je iets over wat nog goed is, maar wat je weg wil geven? Leg het in de kast. Denk aan boeken, speelgoed, kleding, vaasjes, lang houdbaar voedsel, etc. Zie je iets leuks in de kast liggen wat je graag wil hebben? Neem het mee!'

Het is een vakkundig getimmerd kastje. Een systeem met touwen aan de binnenkant zorgt ervoor dat de deuren na door gebruikers geopend te zijn geweest, vanzelf weer rustig dichtvallen. 

In het kastje ligt van alles wat je in bovenstaande omschrijving leest en nog meer. Zo troffen we op het moment dat wij het kastje openden er zelfs een complete compacte muziekinstallatie met platenspeler in aan met ook wat 'vinyl' erbij. In dit geval dus een kastje waar zelfs muziek in zit. Het aanbod zal uiteraard gaan wisselen afhankelijk van waar mensen behoefte aan hebben enerzijds en wat mensen aan bruikbare spullen kunnen missen anderzijds. 

"De weggeefkast is een initiatief van wijkbewoners Irma Cleven en Ruben Oosterhuis. Zij deden een aanvraag voor wijkbudget en vroegen vervolgens Buurtwerkplaats De Buren om hun ideeën uit te werken", zo laat 'Oost Pact Door' weten. In Buurtwerkplaats De Buren is de kast gebouwd met het hout van bij de recente herinrichting van de PKO-laan gekapte bomen.

Voor informatie: weggeefkastoost@gmail.com

Foto's door Louise Melchers

kastje4

afbeelding
afbeelding

07-02-2023