'Een vrachtwagen past niet op het fietspad, wat doet dat bord hier?'

'Een vrachtwagen past niet op het fietspad, wat doet dat bord hier?'

SCHIEDAM - Een lezer van De Schiedammer Online zond ons deze foto. Het verbodsbord op de hoek van de Broersvest en Boterstraat roept vragen op, zo merkt hij op.

INGEZONDEN

"Een vrachtauto past helemaal niet op dit fietspad, dus wat doet dat bord hier? Dat zijn van dié dingen, waar ik dan een vraagteken bij zet", zegt inzender van het bericht en foto Marcel Heinsbroek.

De redactie is poolshoogte gaan nemen. Het lijkt ons ook een merkwaardige plek voor het bord dat volgens Veilig Verkeer Nederland de betekenis heeft 'U mag deze weg niet inrijden met een vrachtauto'. Van het fietspad afkomend (daar past inderdaad geen vrachtwagen op) zien we een als oversteekplek voor (brom)fietsers gemarkeerd stuk van de weg, en dat is ook niet bepaald van de breedte dat daar een vrachtwagen tussen de lijntjes zou kunnen rijden.

Zou het bord dan een kwartslag gedraaid zijn per ongeluk? Dat kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen van dit op de paal van het bord met aanduiding 'dit is een verplicht fietspad' vastgemaakte bord. Het lijkt dus een provisorisch geplaatst bord 'U mag deze weg niet inrijden met een vrachtauto', maar wat er mee wordt bedoeld is vooralsnog een raadsel. Mocht het toch een kwartslag gedraaid zijn, dan merken we op: zorg dat zo'n bord goed verankerd is in de grond en niet verdraaid kan worden.

Hoe dan ook, Marcel Heinsbroek heeft een punt. Borden moeten weggebruikers niet opzadelen met raadsels, maar moet hen onmiddellijk duidelijkheid verschaffen.

gekbord

10-03-2023