Nogmaals bedankt!

'Een site die de Gemeente Schiedam onwaardig is'

'Een site die de Gemeente Schiedam onwaardig is'

SCHIEDAM - "Het maken van de website heeft ongetwijfeld niet de nodige duiten gekost, want die is volgens mij van teksten voorzien door een leerling van groep 6 van de basisschool. Of hebben jullie niet gezien dat het barst van de taalfouten, een site die de Gemeente Schiedam onwaardig is." Zo reageert een lezer op ons artikel van hedenmorgen over de website Schiedambedankt.nl. Wij schreven vanmorgen dat het op de website geboden systeem voor het aanvragen van een cadeautje door vrijwilligers niet waterdicht is.

We hebben nu de teksten bij de verschillende cadeautjes die aangeboden worden op de website erop nagelezen, en inderdaad, er staan dermate veel fouten in dat het de gemeente Schiedam en haar Servicepunt Vrijwilligers Schiedam onwaardig is. En dat is geenszins overdreven. Hieronder een opsomming (zonder uitputtend te willen zijn):

  • chocolade reep (moet aan elkaar), kunst repen (moet aan elkaar).
  • De wennekercinema (moet zijn Wenneker Cinema) bevind zich (moet zijn bevindt).
  • Wijnhandel van Dijk dankt u voor uw werk en inzet voor Schiedam. Trek daarom een flesje naar keuze open : rood, rosé of wit. Wijnhandel van dijk bevindt.  Allereerst: wie biedt er een geschenk aan? De gemeente of de wijnhandel? Bovendien: er is een spatie te veel gebruikt. En ..van dijk... (moet zijn Van Dijk).
  • Een fairtrade product wat (moet zijn dat) gemaakt is in Nepal
  • Slijterij Alambic bevind (moet zijn bevindt) zich op de Hoogstraat 139 A.
  • Je kunt de Buiten Beeld kunstgids die wordt aangeboden door Mooi Werk ophalen bij het Schiedamse Boekhuis (moet zijn Het Schiedams Boekhuis) op de Hoogstraat 106.
  • Het winkeltje van het Coöperatie Museum bied (moet zijn biedt) je een Oud-Hollands (moet zijn oud-Hollands) snoeppakket aan en laten (moet zijn laat) je even heerlijk genieten. Het Cooperatiemuseum (naam museum is nu fout geschreven) bevind (moet zijn bevindt) zich op: Lange haven (moet zijn Haven) 84, 3111HC (spatie ontbreekt).
  • Je ontvang (moet zijn ontvangt) de 100% ecologische kaars in de sensationele geur White Tea.
  • De DA bevind (moet zijn bevindt) zich op Hof van Spaland 32.
  • Mooisch conceptstore bevind (moet zijn bevindt) zich op de Hoogstraat 5 (afhalen vanaf januari).
  • Alexanderhoeve bevind (moet zijn bevindt) zich op Hof van Spaland 33.
  • Een manier waarbij natuur inclusief verbouwt (moet zijn verbouwd) wordt. De perfecte koffie voor de winter dagen (moet zijn winterdagen). Ophalen bij Latte Heart, broersvest (moet zijn Broersvest) 95c.
  • Omdat wij, jullie als vrijwilligers,  (twee overbodige komma's) net zo dankbaar zijn als de gemeente Schiedam, verdubbelen wij jullie cadeaubon. U kunt voor 10 euro een mooie bos bloemen of iets anders moois uitkiezen tot en met woensdag 31 maart 2021 bij Bon Bon Fleur Bloemsierkunst (nu is er ineens sprake van een cadeaubon?).
  • U kunt ter waarde van ,maximaal (komma staat verkeerd) 10 euro iets lekkers komen eten en drinken bij de gezellige plekken Brasserie Stadhuis en Café Sjiek. Brasserie stadhuis (moet zijn Stadhuis) bevind (moet zijn bevindt) zich op Grote markt 1 A.
  • Bram Ladagez (moet zijn Ladage) kun je vinden op Hof van Spaland 64.

Een verweer van de makers van de website zal wellicht zijn dat de teksten zijn aangeleverd door de diverse winkels en organisaties waar het cadeautje opgehaald kan worden. Dat zou echter een slap excuus zijn, want je mag van de gemeente toch verwachten dat iemand met redactionele vaardigheden de teksten even doorloopt. De dank aan de Schiedamse vrijwilligers mag niet worden afgedaan met broddelwerk. Ook richting de deelnemende winkeliers en organisaties, die dus blijkbaar een deel van de kosten voor het cadeautje voor hun rekening nemen, en dat is toch extra lovenswaardig in deze voor vele ondernemers moeilijke coronatijden, getuigt het van onvoldoende respect door teksten ongecorrigeerd op een website te plaatsen.

Jan Schrijver

Hier lees je ons eerdere artikel van vandaag over het niet waterdichte systeem:
https://deschiedammeronline.nl/detail/details/vrijwilligers-kunnen-zelf-cadautje-aanvragen-via-systeem-dat-niet-waterdicht-is

 

09-12-2020