Kwetsbare beelden/ kwetsbaarheid verbeeld bij Stichting KunstWerkt

Een paard van gaas, een man van glas en een van staal

Een paard van gaas, een man van glas en een van staal

SCHIEDAM – Tot 21 november is bij Ruimte in Beweging de expositie Kwetsbaar te zien. Voor deze tentoonstelling lieten 9 kunstenaars zich inspireren door het thema ‘kwetsbaarheid’.

Sommige kunstwerken op de expositie zijn gemaakt van kwetsbare materalen als glas, klei of papier. Andere zijn zelf niet zozeer kwetsbaar, maar drukken wel kwetsbaarheid uit. Negen kunstenaars tonen zeer uiteenlopende werken. Zo is er een paard van gaas en een mens van glas te zien. Maar ook een man van staal die zich kwetsbaar toont.

Bert Mulder, curator van de tentoonstelling: “Mijn werk kenmerkt zich door het gebruik van kwetsbare materialen als gaas en papier. Iets in mij zou wel met hardere materialen als steen en metaal willen werken. Maar ik doe het - tot nu toe - niet. Komt dat door mijn persoonlijke kwetsbaarheid? Deze vraag en de actualiteit van het thema kwetsbaarheid vormden voor mij de reden om deze expositie te organiseren.”

De negen deelnemende kunstenaars zijn: Fenneke Hordijk, Dik van der Kaaden, Robin Kolleman, Bert Mulder, Rob van der Ven, Karin de Visser, Jules van der Vuurst, Vera Whistler en Frans de Winter.

De expositie duurt nog t/m 21 november en is te bezoeken in Ruimte in Beweging, Boterstraat 81, 3111 NB Schiedam, op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13 en 17 uur. Of op afspraak: Bert Mulder 06-41525208

 

 

08-11-2021