Janine van de Linde van restaurant De Lange Haven

Een jaar aan de slag in een Rijksmonument

Een jaar aan de slag in een Rijksmonument

SCHIEDAM - Janine van de Linde verwezenlijkte precies een jaar geleden haar droom en opende haar restaurant 'De Lange Haven' in een voormalige branderij.

Tekst en foto's door Rob van der Stel

In een voormalige branderij aan de Lange Haven op de hoek met de Bokkensteeg ontvangt Janine van de Linde op donderdag- en vrijdagavond haar gasten. Na een grondige verbouwing creëerde ze samen met haar vriend Thijs een sfeervolle ruimte. Vanuit de open keuken trakteert zij haar gasten op een maandelijks wisselend driegangenmenu. 

Het restaurant hanteert een bijzonder concept waarbij verse ingrediënten centraal staan. Er is één menu voor iedereen. Daarbij kan overigens wel rekening gehouden worden met dieetwensen. Dit alles is om duurzaam bezig te zijn en zo weinig mogelijk voedsel te verspillen. 

Janine heeft veel ervaring opgedaan in het bedrijf van haar ouders in Frankrijk waar ze al op jeugdige leeftijd maaltijden verzorgde. Geen wonder dat ze haar gasten laat genieten van deze zuidelijke invloeden. 

In overleg met Boerderij Landzicht in Strijen, een gecertificeerd 100% biologisch landbouwbedrijf, stelt zij maandelijks een menu samen. Bij de gerechten serveert zij passende wijnen en zelfgemaakt zuurdesembrood met meel uit molen De Vrijheid. Met de medewerking van Agnes Keuzenkamp, een Schiedamse theesommelier, kan er naast de wijn ook gekozen worden voor deze non-alcoholische drank.

Inmiddels hebben al veel Schiedammers de weg naar het restaurant aan de Lange Haven 116 gevonden en mogelijk staan er in mei asperges op het menu.

Vooraf reserverenr is wenselijk. Meer informatie op de website van het restaurant:
https://delangehaven.nl/

Lees ook ons eerdere artikel:
Nieuw restaurant aan Lange Haven krijgt vergunning (deschiedammeronline.nl)

afbeelding
afbeelding

21-04-2024