De Bibliotheek Schiedam organiseert Filosofisch Café

Een filosofisch groepsgesprek over actuele thema’s

Een filosofisch groepsgesprek over actuele thema’s

SCHIEDAM - De Bibliotheek Schiedam organiseert in samenwerking met het Denklokaal Rotterdam dit jaar op 4 zondagen een filosofisch groepsgesprek over een actueel thema. In maart gaat het Filosofisch Café dieper in op het thema Familie, om aan te sluiten bij het thema van de Boekenweek. Zet je hersenen eens aan het werk en ontdek jouw filosofische denkhouding.

Het thema van de Boekenweek 'Familie' is het eerste gespreksonderwerp van deze nieuwe reeks, die start op zondag 24 maart (11.00 - 12.30 uur) in de Korenbeurs. Deelnemers maken kennis met de evolutie van familiebanden door de eeuwen heen: van biologische fundamenten tot de invloed van technologie. Na een korte inleiding waarin de complexiteit van het begrip 'Familie' wordt geschetst, nodigen we iedereen uit om zelf na te denken over een prikkelende stelling en daarover met elkaar in gesprek te gaan.

Ontwikkel ‘n filosofische denkhouding het denklokaal Rotterdam is opgericht door filosofisch practici uit Rotterdam en omstreken.
Het Denklokaal Rotterdam begeleidt mensen bij het ontwikkelen van een filosofische denkhouding en bij het verfijnen én versterken van hun denken. De nieuwe reeks bestaat in totaal uit 4 groepsgesprekken. De volgende thema's komen later in het jaar nog aan de orde:
· april: chaos
· mei: vrijheid
· juni: (vrije) tijd

Het Filosofisch Café wordt gratis aangeboden, maar meld je van tevoren wel even aan via de website van de bibliotheek: www.debibliotheekschiedam.nl.

Foto:
Stel jezelf een vraag! Het Denklokaal Rotterdam

11-03-2024