Nederland vergrijst. Schiedam vergrijst!

“Een eigen huis…”, ook voor ouderen in Schiedam

“Een eigen huis…”, ook voor ouderen in Schiedam

SCHIEDAM - Nederland vergrijst. Schiedam vergrijst! Naar schatting zal over twintig jaar het aantal 65+’ers met meer dan 40% zijn toegenomen. Het aantal 80+’ers neemt waarschijnlijk nog sterker toe. Iedereen wil een fijn huis in een prima omgeving. Hoe zorgt de gemeente voor - meer - geschikte woningen voor ouderen? De Schiedamse afdeling van het CDA zal een bijeenkomst verzorgen op 7 december a.s. in zalencentrum De Ark.

Belangrijke organisaties in de stad, zoals DSW, de Frankelandgroep en Woonplus Schiedam,  zullen hun ervaringen en expertise delen over dit vraagstuk. Ze willen graag gezamenlijk met ouderen en andere geïnteresseerden in gesprek gaan over welke acties nodig zijn om te voorzien in de huidige en toekomstige woonwensen van de ouder wordende Schiedammer.

“We moeten niet afwachten en nu in actie komen op het gebied van wonen, zorg én welzijn voor onze huidige én toekomstige generatie ouderen!” Aan het woord is Patricia van Aaken, oud-wethouder van Schiedam en thans o.a. voorzitter van de Schiedamse CDA-afdeling.

Huisvesting voor ouderen is een actueel thema, maar bouwgrond ligt niet voor het oprapen. Nieuwbouw zal daarom niet de enige oplossing moeten zijn. Het geschikt maken van bestaande woningen voor ouderen zou ook tot de mogelijkheden kunnen behoren. Want met het veranderen van de gemiddelde leeftijd van de bevolking verandert ook de behoefte aan woonruimte.

Patricia van Aaken: “Er zijn woningen nodig die aansluiten bij de wensen en behoeften van onze ouderen. Woningen met comfort en gebruiksgemak, in de buurt van voorzieningen en met voldoende mogelijkheden om anderen te ontmoeten en te bewegen. Daar willen we tijdens de bijeenkomst ook graag aandacht aan besteden.”

De bijeenkomst wordt gehouden op:
7 december 2023
Waar:
Zalencentrum De Ark, Hargplein 101 in Schiedam
en is voor een ieder toegankelijk.
Aanvang van de bijeenkomst is 19.30 uur.

24-11-2023