'Gemeentebestuur was afgelopen 4 jaar vooral met zichzelf bezig'

Eddy Silva nieuwe lijsttrekker SLV Schiedam, Anoeska Vleer op 2

Eddy Silva nieuwe lijsttrekker SLV Schiedam, Anoeska Vleer op 2

SCHIEDAM - Sociaal Liberaal Verbond (SLV) Schiedam heeft bekendgemaakt dat Eddy Silva de lijsttrekker is voor de gemeenteraadsverkiezingen die maart aanstaande plaatsvinden.

Het SLV is nu met één zetel vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Arie van Wingerden bezet deze zetel. Van Wingerden volgde in juli 2021 René Janssen op. Dat kun je in dit artikel lezen. Janssen meldde in dit artikel: "In ieder geval kan het SLV nu voorsorteren op de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 en vorm ik (zo ik dat vorm) geen belemmering voor de toekomstige raadsleden en jongere generatie."

De partij stelt lijsttrekker Eddy Silva voor: "Al eerder heeft Eddy zich ingezet voor de belangen van en voor Schiedam. Zo heeft hij twee keer meegedaan aan de G1000 en zich enkele jaren onvermoeibaar ingezet om het project Urban Scye op te zetten. Naast maatschappelijke inzet heeft hij zich ook al ingezet in de gemeenteraad van Schiedam. Hij is namelijk al vier jaar fractieondersteuner voor het Sociaal Liberaal Verbond."

Anoeska Vleer staat als 2e op de lijst.

Eddy en Anoeska zeggen met het SLV een afspiegeling van de Schiedamse bevolking te willen zijn in de gemeenteraad: ”Wij hebben in de afgelopen vier jaar met verbazing gekeken naar een gemeentebestuur dat vooral met zichzelf bezig is. Het gemeentebestuur is er voor jou en mij, en bij de stembus willen wij dit duidelijk maken. Doe je mee?”

Silva: ”In het openbaar doen we alsof we een stuk van Rotterdam zijn: anoniem en niet verantwoordelijk. Wij willen dit doorbreken en zeggen: hier ben ik, hier zijn wij!”

SLV houdt op zondag 6 februari 2022 een 'maak je wijk schoon-wandel-evenement' in Nieuwland.

15-01-2022

error showing content