DWS Handbal start met een G-team

DWS Handbal start met een G-team

HANDBAL - De Schiedamse handbalvereniging DWS start binnenkort met een G-team voor mensen vanaf zestien jaar met een verstandelijke beperking en die niet rolstoelgebonden zijn. De eerste training is op dinsdagavond 6 juni 2023.

"Handbal is een balsport waarbij je de hele tijd beweegt. Je bent steeds aan het aanvallen en verdedigen. Daardoor krijg je een betere conditie. Door het vangen en gooien van de bal, het schieten op het doel, het heen en weer rennen en verdedigen word je ook alsmaar sterker. En word je moe? Geen probleem. Bij handbal mag je de hele wedstrijd door wisselen, zodat iedereen tussendoor kan uitrusten en alle spelers kunnen meedoen. Handbal is ook een teamsport. Samen probeer je zo veel mogelijk doelpunten te maken én natuurlijk zo veel mogelijk doelpunten van de tegenpartij tegen te houden", zo luidt de uitleg van DWS in de aankondiging van het G-team. Die uitleg gaat als volgt verder: "Het G-team gaat één keer per week trainen. Daarbij kijken we vooral naar wat je allemaal wél kan. Daarnaast doe je met het team een paar keer per jaar mee aan toernooien met andere G-teams."

Tijdens het veldseizoen vinden de trainingen plaats op het DWS-veld, Parkweg 
410, Schiedam (in het Beatrixpark). In het  zaalseizoen (grofweg van half oktober tot 
en met half april) worden de trainingen in een sportzaal gegeven. 

De eerste, geheel vrijblijvende, training is op dinsdag 6 juni, van 18.00 tot 19.00 uur op het DWS-veld aan de Parkweg 410 in Schiedam (Beatrixpark).

Aanmelden kan via een WhatsApp-bericht met opgave van naam en leeftijd naar Demi Monster, telefoonnummer: 06 55 29 69 85.

24-05-2023