Tijdens de Dag van de Duurzaamheid

Duurzaam eten, wonen, ruilen en quizzen

Duurzaam eten, wonen, ruilen en quizzen

SCHIEDAM - Op maandag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Servicepunt Woningverbetering adviseert over isolatie en verduurzamen van woningen. In twee weekcentra worden betaalbare duurzame maaltijden aangeboden. Er staat een pubquiz over duurzaamheid op het programma. Bij Het Goed kan speelgoed worden geruild.

"De gemeente Schiedam zet zich het hele jaar door in voor een leefbare stad en een groenere toekomst voor Schiedam. Rond de Dag van de Duurzaamheid wordt hieraan extra aandacht besteed met verschillende activiteiten in de stad. Het gaat daarbij onder andere om het ruilen van speelgoed, advies over isolatie en een duurzame pubquiz", aldus de gemeente.

De activiteiten vinden verspreid over de stad plaats. In kringloopwarenhuis Het Goed kan speelgoed worden geruild, zodat het wordt hergebruikt. Op het Stadskantoor zitten de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering van 9 tot 5 uur klaar om gratis advies te geven over isoleren en verduurzamen van de woning. In De Brug (Heijermansplein 35) en De Erker (Jan van Avennesstraat 32) wordt van 17.00 tot 19.00 uur een betaalbare duurzame vegetarische maaltijd aangeboden. Bij De Brug is de geboden maaltijd gratis, bij De Erker 3,50 euro.

Tot slot zal in De Erker ook een duurzame pubquiz plaatsvinden, tussen 20.00 en 21.00 uur. Voor deelname aan deze quiz hoeft men echter niet naar De Erker. Het is namelijk ook mogelijk om online mee te doen aan de quiz, via deze livestream op YouTube.

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op schiedam.nl/dagvandeduurzaamheid

Foto: een deelnemer aan het Varend Corso benadrukt het belang van duurzaam eten (archieffoto door Gert Struijs van Varend Corso 2018)

03-10-2022