Duizend kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

Duizend kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

SCHIEDAM - De Politie Schiedam ziet de laatste weken een stijging in het aantal meldingen van vuurwerkoverlast. In het noordelijk deel van politie eenheid Rotterdam, waartoe Schiedam behoort, is circa 1000 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen. Er werden ruim 110 mensen aangehouden. Hieronder lees je wat de politie meldt over vuurwerkoverlast en vuurwerkverbod.

De Politie Schiedam schrijft: "De jaarwisseling staat weer voor de deur, ook in het Schiedamse kijken wij ernaar uit. De laatste weken zien wij een stijging in het aantal meldingen van vuurwerkoverlast.

Wist je dat er in Schiedam een geheel vuurwerkverbod van kracht is? De gemeente Schiedam organiseert een vuurwerkshow op het Stadserf!  

In Schiedam is alleen fop- en schetsvuurwerk, categorie F1 is toegestaan. In Schiedam mag Nederlands vuurwerk verkocht worden, maar mag dit niet afgestoken worden.

Hiernaast is professioneel vuurwerk voor consumentengebruik verboden. Je herkent professioneel vuurwerk aan: Alles wat knalt of wat de lucht in gaat is professioneel en is verboden.  

In Schiedam is er een eigen vuurwerkteam, dat regionaal zaken m.b.t. illegaal vuurwerk in behandeling heeft. Tot nu toe is er in het noordelijk deel van de politie eenheid-Rotterdam zo’n 1000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Daarbij zijn 45 minderjarigen en 67 meerderjarige verdachten aangehouden die verboden vuurwerk in het bezit hadden, voor het afsteken of voor verhandelen hiervan.

Heeft u overlast van vuurwerk, ziet u dat er iets met vuurwerk vernield wordt? Melden helpt! Bel 0900-8844  
Heeft u informatie over illegaal vuurwerk? Ook hiervoor kunt u bellen naar 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 ^RB. " 

Foto: bron Politie Basisteam Schiedam

vuurwerk2

24-12-2023