Workshops in de vakantie bij de Bibliotheek Schiedam

Duik onder in de mode en maak kunst

Duik onder in de mode en maak kunst

SCHIEDAM – Ook in de komende twee vakantieweken is er weer van alles te doen in de bibliotheek in de Korenbeurs. Zo zijn er twee workshops met thema mode en staan twee kunstenaars centraal.

Op maandag 1 augustus gaan we om 14.00 uur van start met de workshop: Maak een creatieve outfit. Met als basis, vuilniszakken, papier en lappen stof gaan jullie een unieke outfit maken o.l.v. een echte coupeuse/kleermaakster. In dezelfde week op donderdag kun je met je outfit, of eigen outfit op de foto en zet je je eerste stapjes als een echt model. 

In de week daarna staan twee kunstenaars centraal bij workshops die zoals vanouds gegeven worden door Stefanie Kampman van de KunstKlas. Op maandag 8 augustus maak je je eigen Mondriaan. De kunstenaar werd 150 jaar geleden geboren en staat dit jaar dan ook weer volop in de belangstelling.

De laatste workshop van deze vakantie (donderdag 11 augustus) staat in het teken van de kunstenaar Louise Bourgeois. Zij maakte beelden van enorme spinnen en andere enge dieren. Hoe ziet jouw fantasiedier er uit?

Alle workshops zijn gratis toegankelijk. 

Reserveer je plek!
Reserveer snel je gratis plek. We hebben steeds plek voor 12 kinderen in de leeftijd van 9 - 12 jaar!

Geef je (kind) op via de agenda op: www.debibliotheekschiedam.nl

Tekst: Bibliotheek Schiedam
Afbeelding: Mondriaanmode door Yves Saint Laurent in het Haags Gemeentemuseum. 12 januari 1966. Foto door Eric Koch voor Anefo - Nationaal Archief, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37627630

(advertorial)

25-07-2022