Dubbele stunt Hermes-DVS in de beker

SCHIEDAM - Hermes-DVS heeft een 4-1 zege in de beker behaald en heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. Zaterdag lukte dat ook al aan het tweede.

door Paul van Wijngaarden

Afgelopen zaterdag mocht Hermes-DVS 2 (reserve 3e klasse) aantreden tegen Katwijk 2 (hoofdklasser). Op papier een vrij kansloze onderneming, maar in de praktijk pakte het anders uit. De mannen van Tom Verweij en Rob van Vooren waren voetballend gelijkwaardig aan de tegenstander en het publiek zag een aantrekkelijke wedstrijd.

Toen het tweede brutaal de leiding nam, was het de vraag hoe lang men stand kon houden. Zeker het laatste kwartier stond men onder hevige druk van de tegenstander, maar op uiterste wilskracht werd het eindsignaal gehaald. Een prachtige teamprestatie, waarbij we één speler extra moeten prijzen: de uitblinkende keeper Jordi Okkers. Hij werd na afloop terecht besprongen door vele enthousiaste spelers.

Gisterenavond was het eerste van Hermes  aan de beurt. Derdeklasser Den Bommel kwam in een publieksloze omgeving op bezoek. Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Jaggan was er een eerste helft waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, maar Hermes de betere kansen kreeg. Met name over de linkerkant kwam men veelvuldig goed door en de 1-0 voorsprong was niet onverwacht en zeker niet onverdiend. Toch liet men de tegenstander nog voor de rust op 1-1- komen  en was men in de rust -qua resultaat- net zo ver als voor aanvang van de wedstrijd.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Alleen was Hermes nu doeltreffender. Een schuiver van Kai Broer zorgde voor de 2-1. Het hoogtepunt van de avond in doelpuntenopzicht was de prachtige wreeftrap van Brain Plooij (foto), die de bal vol op zijn slof nam en Hermes de 3-1 bezorgde.  In de slotfase kreeg Hermes nog een penalty die koelbloedig werd benut door dezelfde Brian Plooij. Met de door Rob Findhammer gesponsorde wedstrijdbal werd zodoende een 4-1 winst behaald.

Zowel Hermes-DVS 1 als Hermes-DVS 2 gaan door in de beker. En nu is het aan de teams om zaterdag goed door te pakken in de competitie.

Hermes-DVS 1 staat 2e in de competitie (4 G) en ontvangt zaterdag de nummer vier Blijdorp.