Drie seksinrichtingen gesloten na prostitutiecontroles

Drie seksinrichtingen gesloten na prostitutiecontroles

SCHIEDAM - Vrijdag en zondag zijn in totaal drie onvergunde seksinrichtingen door de burgemeester gesloten. Vrijdag gebeurde dat op de Professor Kamerlingh Onneslaan, zondag op de Cartesiusstraat en de Sint Liduinastraat. Er werden in totaal 5 sekswerkers aangetroffen.

Onvergunde seksinrichtingen kunnen de leefbaarheid in de wijk ernstig aantasten. Regelmatig is ook sprake van gedwongen prostitutie of mensenhandel. Daarom treedt de  gemeente hier met haar partners consequent en snel tegen op, zowel om overlast voor de  omgeving weg te nemen als voor het welzijn van de betrokken sekswerkers.

240326 Drie seksinrichtingen gesloten na prostitutiecontroles1Drie sluitingen
Op de Professor Kamerlingh Onneslaan werd vrijdag naar aanleiding van overlastmeldingen  en een seksadvertentie een onvergunde seksinrichting aangetroffen in een pand waar kamerverhuur plaatsvond. Er werden twee sekswerkers werkend aangetroffen. Op last van  de burgemeester zijn twee kamers in het pand met spoed gesloten.

Twee dagen later werd naar aanleiding van een seksadvertentie een onvergunde seksinrichting aangetroffen op de Cartesiusstraat. Hier werd één sekswerker werkend  aangetroffen. Het pand is op last van de burgemeester met spoed gesloten.

Een andere seksadvertentie leidde naar een onvergunde seksinrichting op de Sint Liduinastraat. Hier werden twee sekswerkers werkend aangetroffen. Ook trof de politie een handelshoeveelheid vermoedelijk harddrugs aan. Hiervoor werden twee aanwezige mannen  als verdachten aangehouden. Ook dit pand werd door de burgemeester met spoed gesloten.

Samenwerking
De prostitutiecontroles werden uitgevoerd door het Regionaal Controle Team Prostitutie & Mensenhandel. Dat bestaat uit het interventieteam Ondermijning van de gemeente  Schiedam, de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de  politie Eenheid Rotterdam en het Versterkingsprogramma Weerbaar tegen Ondermijning van het Regionale Informatie- en Expertisecentrum (RIEC).

Melden van misstanden
De gemeente Schiedam kan sneller optreden tegen verschillende vormen van criminaliteit,  als omwonenden vermoedens van misstanden of ondermijnende criminaliteit melden. Dat  kan bij de gemeente via telefoonnummer 14010 en bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Fotobijschriften
Boven: poolen op je verjaardag kon ook
Onder: deels rubberen opbrengst

26-03-2024