Drie inbrekers in tuinhuisje op heterdaad betrapt

Drie inbrekers in tuinhuisje op heterdaad betrapt

SCHIEDAM - Woensdag, eind van de middag, zijn door de politie drie verdachten van inbraak aangehouden op het volkstuinencomplex Vijfsluizen.

Oplettende tuinders zagen twee mannen een tuinhuisje betreden waarop zij direct 112 belden. De meldkamer van de politie stuurde meerdere eenheden naar het complex, dat ligt tussen Harga en de Hoekse Lijn aan de ene kant en de Poldervaart aan de andere kant. De toegesnelde agenten konden waarnemen dat twee mannen het tuinhuis in klommen. De agenten troffen in het huisje nog een derde man aan. Alle drie de mannen werden aangehouden terzake van inbraak. 

"Trots op de tuinders. Ze twijfelden niet en kwamen direct in actie. De moraal van het verhaal; zie je een verdachte situatie, bel 112", zo zegt wijkagent Nieuwland Izak van der Vliet. 

Diens collega's namen de aangifte op. De recherche heeft deze zaak nog in onderzoek. Team Forensische Opsporing, Politie Eenheid Rotterdam kwam ook ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Foto: Izak van der Vliet na afloop van de actie op het volkstuinencomplex, op de achtergrond zie je de Babbersmolen (bron foto Instagram @pol_vandervliet, Politie Schiedam)

18-03-2021