Drie bevers vliegen over naar de welpen

Drie bevers vliegen over naar de welpen

SCHIEDAM - Ieder jaar gaan de oudste kinderen bij scouting op een feestelijke manier ‘overvliegen’ naar de volgende leeftijdsgroep. Door de coronapandemie was dat een uitdaging bij de Scouting Tono-groep, maar zaterdag konden dan toch leden van de jongste leeftijdsgroep naar de welpen.

De Bevers zijn de jongste leden bij scouting, meisjes en jongens van 4 tot 7 jaar. Normaal gesproken gaan de kinderen die 7 zijn geworden op een feestelijke manier over naar de volgende leeftijdsgroep, de welpen. Overvliegen heet dat bij scouting. Maar door de coronapandemie was het de vraag of de symbolische gebeurtenis wel door kon gaan.

“Als scoutinggroep vinden we veiligheid erg belangrijk”, zo vertelt Monica Pool, beverleidster bij de Scouting Tono-groep uit Groenoord. “We volgen dus de coronaregels. Zo nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een snel einde van de pandemie. Nu is één van de regels rond corona dat alle leeftijdsgroepen strikt gescheiden moeten blijven, dus dat was wel even een uitdaging."

De scoutinggroep wist een oplossing te bedenken door Kim, Luuk en Svea van de ene kant van een bruggetje over te laten slingeren naar de andere kant. Zo konden de bevers aan de ene kant van de sloot blijven, en de welpen aan de andere kant, keurig gescheiden. De meisjes en jongens tussen de 7 en 11 jaar, die hun drie nieuwe leden feestelijk ontvingen, hadden daarna ook nog een uitgebreide hindernisbaan gebouwd voor de drie jonge scouts.

“Zo konden we dit mooie moment toch met iedereen vieren”, zo vertelt Monica verder. “De bevers waren ontzettend trots de hindernisbaas goed te hebben gedaan en voelen zich nu al helemaal groot, nu ze bij de welpen horen”. De jongste leeftijdsgroep gaat met drie scoutjes minder verder, maar heeft de afgelopen tijd weer de nodige aanwas van nieuwe leden gehad.  Meer informatie over Scouting Tono-groep: www.scoutingtono.nl

Foto door Richard Spruit

 

01-03-2021