Maak kennis met de natuur in mei

'Door betrokkenheid met de natuur, word je méér mens'

'Door betrokkenheid met de natuur, word je méér mens'

MIDDEN-DELFLAND - Natuurlijk Delfland nodigt belangstellenden uit om aan de onderstaande activiteiten deel te nemen.

15 mei, 20.00 – 21.30 uur, afsluiten paddentrek 2023
Tijdens een zoombijeenkomst zullen de resultaten en ervaringen van de afgelopen paddentrek worden gepresenteerd. Er zal geprobeerd worden er lessen uit te trekken en voornemens voor de komende tijd te verwoorden om de padden e.d. en hun leefomgeving te helpen.

Vraag een zoomcode aan via natuurlijkdelfland@knnv.nl

20 mei van 11.00 tot 15.00 uur de dag van de Biodiversiteit
Belangstellenden worden uitgenodigd om naar het Natuurcentrum het Melarium in Delft te komen, de toegang is gratis.

Bezoekers kunnen kennismaken met de verscheidenheid van de natuur en van Natuurlijk Delfland.

De volgende vragen worden beantwoord: Wat zit er in het water? Komen er kreeften rond het Melarium voor? Wat zit erin de bodem?

- Verder bezoek aan het bijenbos.

- Bomen en dergelijke in een verwonder-wandeling.

- Leven in de lucht: Hoe krijg je meer vogels in je tuin?

- Bijen: maak je eigen bijenhotel.

- Het verhaal van Natuurlijk Delfland.

- De bezoekers worden opgeroepen om grond uit hun tuin mee te nemen.

Dus allemaal activiteiten om de doelen van Natuurlijk Delfland in te vullen: natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen en de natuur beschermen, dit alles met hoofd, hart en handen voor die natuur in onze omgeving. Onze ervaring is dat door deze betrokkenheid met de natuur je meer mens wordt.

Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Hier aan het einde van de Thijsseweg staat het straatnaambord Melariumpad (fiets/voetpad). Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen zie je het Melarium

21 mei, 7.30 uur tot circa 9.30 uur, vroege vogelexcursie

Verzamelen: ’s-Gravenzande.

Vraag de verzamelplek aan (er is ruimte voor 12 deelnemers) via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com

Als je een verrekijker hebt, neem deze mee.

Vogels kijken is altijd leuk, zeker als er een deskundige erbij is, we laten ons verrassen wat we zien vliegen en horen fluiten.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties: de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.

Tekst: Natuurlijk Delfland
Foto: collectie Natuurlijk Delfland
(infotorial)

02-05-2023