Donatie voor Fietsmaatjes Schiedam

Donatie voor Fietsmaatjes Schiedam

SCHIEDAM - A. de Jong Foundation geeft de Stichting Fietsmaatjes Schiedam een donatie van 5000 euro voor een nieuwe duofiets. Jan Willem de Boer van JW TV sprak met voorzitter Rob Kent van de Fietsmaatjes en Evelien Meeuwissen en Niels Redert van de A. de Jong Foundation.

door Jan Willem de Boer (videoreportage)

Stichting Fietsmaatjes Schiedam heeft vijf en binnenkort zes duofietsen. Vrijwilligers fietsen met mensen die niet alleen op de fiets kunnen. "Heeft u een beperking of een tijdelijke blessure waardoor u niet meer zelfstandig kunt fietsen? Bent u op leeftijd waardoor u zich onzeker voelt op de fiets? Zou u graag samen met iemand willen fietsen?", zo omschrijft de stichting op haar website de mensen met wie de vrijwilligers gaan fietsen. En gericht op potentiële vrijwilligers schrijft men: "Houdt u van buiten zijn en kunt u goed fietsen en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten?"  De stichting vervolgt: "Fietsmaatjes, een vrijwilliger en een gast, maken samen heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Onze gasten kunnen niet meer zelfstandig fietsen; dankzij Fietsmaatjes kan dit weer!"

Er wordt gefietst vanuit Groenoord en binnenkort ook vanuit de Groenelaan in Schiedam Zuid, waar het Leger des Heils een stalling beschikbaar stelt aan de Fietsmaatjes. 

A. de Jong Groep is een uit 1877 stammend familiebedrijf waar ongeveer 250 mensen werken. Het bedrijf heeft vestigingen in Schiedam, Zaandam en Rijswijk, met hoofdkantoor in Schiedam. 

Foto door Jan Willem de Boer

21-04-2023