Dompel je onder in tango en meer Argentijnse muziek en dans

Dompel je onder in tango en meer Argentijnse muziek en dans

SCHIEDAM - Vanmiddag vond voor de tweede keer deze zomer bij de Sodafabriek in Schiedam de voorstelling ‘Cielos Argentinos’ plaats.

Dit is een programma waarin Nuevos Tangos Viejos in samenwerking met vier andere artiesten met een sterke verbinding met de Argentijnse kunst en cultuur de koppen bij elkaar steken om een voorstelling te geven met tango, Argentijnse folkloristische muziek en dans en jazzentinean muziek (een mix van jazz en Argentijnse muziek). 

Vandaag werd een mini-concert gegeven door Nuevos Tangos Viejos waarin verschillende Argentijnse folkloristische stijlen aan bod kwamen met een nadruk op zamba.

Deze muziekale bijeenkomsten vinden plaats bij de Sodafabriek in Schiedam,  Makkerstraat 3-5, 3111 AL.

Er zijn er nog twee te gaan nu, te weten op 8 augustus en op 29 augustus. Toegang is gratis. Wel graag reserveren met een mailtje naar info@nuevostangosviejos.nl 

8 augustus 15:00 -17:00 uur
concert 2x30 minuten

Tangoconcert van Nuevos Tangos Viejos. Dit concert biedt een voorproefje van de albumpresentatie die plaats zal vinden op 19 september.

29 augustus 15:00 -17:00 uur
Workshop dans met live muziek 

Deze afsluiting van de concertserie is wat men in Argentinië een peña noemt. Een peña is een dansfeest waar men kan genieten van live muziek, zang, traditionele hapjes, wijn en mate (een speciale soort thee). Dansers Mariano Laplume en Julia Ozols verzorgen een uitgebreide workshop folklore dans die Nuevos Tangos Viejos muzikaal zal begeleiden, bijgestaan door zang, gitaar en percussie van el Pardo Marcial. Na de workshop en een pauze is er uitgebreid tijd en ruimte om vrij te oefenen met nog meer live muziek.

Foto's door Rob van der Stel

 

25-07-2021