Buur voor Buurcampagne van start

Honderd euro voor leuke dingen in je straat

Honderd euro voor leuke dingen in je straat

SCHIEDAM - Op 15 februari 2021 start DOCK Schiedam met de Buur voor Buurstraatcampagne. Een vertegenwoordiger van een straat krijgt een 'Lief en Leedportemonnee'  van € 100,- per straat voor kleine attenties bij levensgebeurtenissen, zoals een bloemetje voor de nieuwe bewoner, een kaartje bij geboorte of fruit voor de zieke buurvrouw.

In elke straat wonen mensen met allerlei talenten en mogelijkheden, maar ook met beperkingen en zorgen. Aandacht geven aan elkaar, gezien worden, is heel waardevol, maar het is soms lastig om contact te maken met iemand die je niet zo goed kent.

De campagne Buur voor Buurstraat is bedoeld om bewoners te stimuleren meer betrokken te zijn bij hun directe omgeving, hun straat. In de straat kunnen één of meerdere buurtbewoners het initiatief op zich nemen om contactpunt in de straat te worden. Hiervoor wordt een klein potje beschikbaar gesteld. Buur voor Buurstraten besteden aandacht aan feestelijke momenten, maar geven elkaar waar nodig ook een steuntje in de rug.

Als contactpersoon of contactpersonen van je straat beslis je over de besteding van het potje. Je informeert de rest van de straat over een potje voor kleine attenties bij levensgebeurtenissen. Je wordt vrijwilliger bij DOCK en gaat een samenwerking aan voor een jaar. Je ontvangt daarvoor een map met een hulpmiddel om je uitgaven bij te houden en een setje ansichtkaarten om je buren te informeren.

Vanaf 15 februari start DOCK met de Buur voor Buur campagne in Schiedam. Een actieve bewoner uit de Vogelbuurt in Kethel zal dan het eerste Buur voor Buurpakket overhandigen aan een actieve bewoner uit de Ambachtenbuurt in Schiedam Woudhoek. 

Straatteams

Er is al een mogelijkheid om meer te doen in Schiedam. In een aantal wijken zijn al Straatteams actief. Je kunt  een eigen straatteam oprichten met € 500,- subsidie per jaar, om (als de omstandigheden het weer toelaten) activiteiten te organiseren met de buren, zoals samen de straat op te fleuren met hangende bloembakken of samen (kinder)activiteiten te organiseren.

Ben je geïnteresseerd in de Buur voor Buurcampagne of het opzetten van een Straatteam? Neem dan contact op met een van de sociaal werkers van DOCK / WOT in je wijk. Kijk op de website van DOCK Schiedam voor de contactgegevens.

10-02-2021