Kijk hier wie voor jouw wijk het gemeentelijk aanspreekpunt wordt

Dit zijn (binnenkort) de zes wijkregisseurs in Schiedam

Dit zijn (binnenkort) de zes wijkregisseurs in Schiedam

SCHIEDAM - De gemeente heeft het aantal wijkregisseurs uitgebreid van vijf tot zes. Hieronder lees je welke gemeenteambtenaar als wijkregisseur aanspreekpunt is voor bewoners in de verschillende wijken.

Voor Oost is dat Marcel Kreuger, voor Nieuwland Hüseyin Kalyoncu, voor Groenoord Darius Spencer, voor Centrum Ursula Rutten, voor West eveneens Ursula Rutten, voor Woudhoek Iris Vuyk, voor Spaland/Sveaparken eveneens Iris Vuyk, voor Zuid Bobby Scheepe en voor Kethel zijn het Iris Vuyk en Bobby Scheepe.

De overdracht tussen de verschillende wijkadviseurs zal de komende maanden plaatsvinden, maar uiterlijk 31 december 2023 werken de wijkregisseurs volgens bovenstaande indeling. "Er is geen termijn aan de nieuwe indeling verbonden. Wel zal rouleren een vast onderdeel van de werkwijze van de wijkregisseurs kunnen gaan uitmaken", zo laat Laurens Priester weten, de gemeentearchivaris die sinds januari van dit jaar tevens waarnemend manager Communicatie en Wijkontwikkeling is. 

De huidige wijkindeling is Marcel Kreuger (Spaland/Sveaparken, Zuid, Woudhoek), Hüseyin Kalyoncu (Centrum, Groenoord), Bobby Scheepe (Kethel, West), Ursula Rutten (Oost), Darius Spencer (Nieuwland). Nieuw als wijkregisseur is dus Iris Vuyk. Zij is reeds werkzaam voor de gemeente Schiedam (communicatieadviseur). 

Zie ook de gemeentelijke informatiepagina https://www.schiedam.nl/a-tot-z/wijkregisseurs

Foto door Louise Melchers

31-08-2023