Is geheel Sportpark Thurlede rookvrij?

Is geheel Sportpark Thurlede rookvrij?

SCHIEDAM - Er zijn borden geplaatst bij de sportparken in Schiedam en bij de ingangen van de sportterreinen om aan te geven dat de sportterreinen rookvrij zijn.

Bij de ingang van de diverse sportcomplexen (zoals bij de ingang van PPSC) zie je een bord (zie foto onder) met de aanduiding 'Dit sportterrein is rookvrij'. 

rookvr1

Vanuit Schiedam Noord komend zie je bij het begin van de Parkweg een bord (zie foto boven) met de aanduiding 'Sportpark Thurlede is rookvrij'. De Parkweg leidt langs het volkstuincomplex Thurlede, de diverse sportvelden van Sportpark Thurlede aan de linker- en rechterkant van de Parkweg en het Beatrixpark. Dit bord vind je ook als je vanaf het centrum komend over de Parkweg het park inrijdt.

Wij vroegen de gemeente hoe de borden aan het begin van het park uit te leggen zijn? Je zou zo'n bord immers mogelijk kunnen opvatten als, dat roken in het gehele Thurlede-sportpark en zelfs op de Parkweg die tussen beide delen van het sportpark in ligt en dus tot het gebied Sportpark Thurlede gerekend kan worden, niet meer is toegestaan.

De gemeente geeft ons de volgende toelichting: "Met de verenigingen op de verschillende sportparken is afgesproken dat zij ervoor zorgen dat kinderen en jongeren rookvrij kunnen sporten. Zij zien erop toe dat er niet wordt gerookt. Sommige verenigingen hebben als overgangsregeling nog wel een aparte 'rookplek' ingericht. Zo'n rookplek bevindt zich ergens waar kinderen en jongeren niet met het roken in aanraking komen.

Buiten het terrein van de vereniging, dus in de openbare ruimte, is roken niet verboden. Het zou mooi zijn als mensen ook daar al niet meer roken. De borden die bij de entrees van de sportparken staan, wijzen bezoekers er alvast op dat roken bij de sportverenigingen niet meer is toegestaan. We hopen dat leden van verenigingen elkaar aanspreken op roken, want sport en roken gaan niet samen."

24-08-2021