Dit drietal Schiedammers fietst de 'Giro di Kika'

Dit drietal Schiedammers fietst de 'Giro di Kika'

SCHIEDAM/BELLAMONTE - Drie sportieve Schiedammers, die elkaar kennen van Excelsior'20, zijn gisteren in het dorpje Bellamonte in de Italiaanse Dolomieten aangekomen om de komende dagen zeshonderd kilometer te gaan fietsen voor het goede doel Kika.

Vanmorgen tegen het middaguur stonden ze op de camping in Bellamonte, waar veel van de 280 deelnemers de komende dagen logeren, klaar om te gaan trainen. Je ziet van links naar rechts Rob Etman (55), Rob Buckers (56) en John Keijzer (55) in het speciale Kika-tenue. Bijna het gehele jaar door traint het drietal in het weekend in Schiedam en omgeving met een grotere groep. Dus ze hebben genoeg kilometers in de benen om de uitdaging van fietsen in de Dolomieten aan te gaan.

Het doel van Kika is: de kans op genezing van kinderkanker te verhogen. Morgen is de eerste dag dat zij gaan fietsen in de 'Giro di Kika', een sponsorfietstocht door de Dolomieten van in totaal 600 kilometer en 16.000 hoogtemeters. Rob Etman: "Het is een pittige uitdaging, maar voor een goed doel. Ik heb zelf drie gezonde kinderen. Stichting Kika laat zien dat dit echter geen vanzelfsprekendheid is. Dat je er persoonlijk nooit mee te maken hebt gehad, is daarom misschien wel een extra reden om je in te zetten voor dit doel." 

Zondag, maandag, dinsdag en woensdag wordt er gefietst, donderdag is een rustdag en vrijdag wordt er weer gefietst.

Meer informatie (onder meer over de mogelijkheid van sponsoring) zie je onder de volgende links:
https://www.girodikika.nl/rob-etman-jororo-voor-kika

https://www.girodikika.nl/jororo-voor-kika

https://www.girodikika.nl/rob-buckers-jororo-voor-kika

https://www.girodikika.nl/john-keijzer-jororo-voor-kika

 

28-08-2021