bROTHERS iN bAND zanger en gitarist Angelo Fumarola laat in The Very Best of Dire Straits een Mark Knopfler zien én horen die bijna niet van echt te onderscheiden is.

Dire Straits tribute show door bROTHERS iN bAND

Dire Straits tribute show door bROTHERS iN bAND

SCHIEDAM - In een zorgvuldig vormgegeven show, die een lust is voor het oog en met speciaal voor de voorstelling gemaakte arrangementen, worden de verschillende periodes waarin de muziek ontstond op een respectvolle en natuurgetrouwe manier tot leven gebracht

Geniet van wereldhits zoals Telegraph Road, Lady Writer, So Far away, Love over gold, Romeo & Juliet en natuurlijk het nummer waar alles mee begon: Sultans of Swing.

Het begon allemaal in 1978. Ineens hoorden wij Sultans of Swing op de radio. Een fris popnummer met een prominente rol voor de gitaar en een specifiek stemgeluid. Mark Knopfler en Dire Straits waren vanaf dat moment niet meer weg te denken uit de internationale muziekscene. Inmiddels bestaat de band niet meer, maar het Spaanse project bROTHERS iN bAnd doet nu ook Nederland aan in hun internationale triomftocht met het repertoire van Dire Straits.

De kracht van Dire Straits ligt volgens zanger/gitarist Angelo Fumarola in een combinatie van sterke songs met teksten die voor iedereen wel herkenbaar zijn. En de gitaar die Knopfler gebruikt als een soort tweede stem naast zijn vocalen is ook heel bijzonder. “Mensen voelen aan of iets echt is en goeie muziek wordt ook nooit oud. Het is geweldig om te zien hoe de muziek van Dire Straits door veel mensen wordt gezien als een soort soundtrack van hun leven.” Drummer Miguel Queixas valt hem bij : “Ze hebben ook altijd veel oog voor details gehad en eerlijke muziek gemaakt zonder veel toeters en bellen. Bovendien trokken ze zich 
niets aan van commerciële trends.”

Er zijn volgens beide heren meerdere muzikale invloeden op te merken in de muziek van Knopfler en zijn band. “Dat gaat van Blues en Country tot Folk, Rockabilly en Rock&Roll. J.J. Cale is ook van grote invloed geweest. Die typische ‘laid-back’ sound speelt een grote rol in veel van het materiaal van Dire Straits. Wij proberen de emoties van toen terug te halen en over te brengen op het publiek van nu. En we merken dat de mensen allemaal met een blij gevoel de zaal verlaten. Dat is geweldig om te zien en dat is ook de kracht van muziek!” En zoals iedereen hebben deze muzikanten natuurlijk zelf ook een favoriet nummer. Angelo 
noemt meteen Tunnel of love als een meesterwerk uit de pophistorie. Miguel moet wat langer nadenken. “Er is zóveel! Maar als ik dan toch zou moeten kiezen dan ga ik voor ‘Sultans of swing’….én ‘Telegraph Road.”

Na succesvolle tournees in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Portugal, Andorra en Spanje is nu dus Nederland aan de beurt om de muziek van Dire Straits te kunnen herbeleven. In een bruisende show biedt bROTHERS iN bAND hun publiek het beste uit het repertoire van Dire 
Straits met veel aandacht voor zowel muzikale als visuele aspecten. Maar als je toch even stiekem je ogen dicht doet zou je denken dat de Dire Straits zélf weer op het podium staan.

Beleef de beste momenten van Dire Straits met bROTHERS iN bAND op vrijdag 17 november 2023 te zien in Theater aan de Schie om 20.15 uur. Toegang is € 35,00 per persoon.
Kaarten zijn te reserveren via www.theateraandeschie.nl.

10-11-2023