Dinsdagavond orgelconcert in de Grote of Sint Janskerk

Dinsdagavond orgelconcert in de Grote of Sint Janskerk

SCHIEDAM - Stadsorganist Arjen Leistra geeft aanstaande dinsdag 9 augustus om 20.00 uur een concert in de Grote of St. Janskerk in Schiedam. De toegangsprijs bedraagt tien euro.

Op het programma staan allereerst Dietrich Buxtehude en Johann Sebastian Bach. Uit het oeuvre van Bach is onder meer te beluisteren het Concerto C-dur BWV 594, dat Bach componeerde naar het Concert in D groot voor viool en orkest ‘Il grosso Mogul’ van Antonio Vivaldi. Als derde stuk volgt een werk van componist Arvo Pärt van wie Arjen het verstilde werk "Pari Intervallo" ten gehore brengt.

Aansluitend zal het publiek worden ondergedompeld in "Pièce Heroïque" en "Cantabilé" uit de "3 Pièces pour Grand Orgue" van César Franck. Deze drie werken voltooide de componist in 1878 om de Franse natie een hart onder de riem te steken nadat de Frans-Duitse oorlog door de Fransen was verloren. Als majestueuze finale klinkt de "Toccata" van Hendrik Andriessen.

Stichting Muziek Grote Kerk Schiedam is de organisator. De toegangsprijs bedraagt € 10,00. Deze kan contant worden voldaan bij het betreden van de kerk. 

Foto (c) De Schiedammer Online

06-08-2022