De tribunes staan klaar bij RacketSportSchiedam

Deze week padeltoernooi hoogste niveau in Schiedam

Deze week padeltoernooi hoogste niveau in Schiedam

SCHIEDAM - Er zijn verscheidene innovaties te melden bij RacketSportSchiedam (RSS). Zo is er sinds kort een padelbaan beschikbaar die speciaal is ingericht om single-padel te spelen. Ook zijn er nu twee full-panorama-banen. Aanstaande weekend kun je de diverse innovaties zelf zien vanaf de tribune tijdens het P500-padeltoernooi. Dat is padel op het hoogste niveau in ons land. RSS zet deze en andere ontwikkelingen hieronder op een rij.

Nieuwe ontwikkelingen bij RacketSportSchiedam

Het toekomstbestendig maken van het racketsportcentrum is in een volgende fase beland.
Zowel op de outdoor-tennisbanen als de indoor-racketsportaccommodatie zijn tal van vernieuwingen doorgevoerd, zodat door een breed publiek hun favoriete racketsport(en) kan (kunnen) worden beoefend.

Zo zijn er, naast de zes reeds bestaande outdoor-smashcourttennisbanen, drie gloednieuwe gravelbanen aangelegd. Hierdoor kunnen tennisspelers van verschillende spelniveaus zelf de keuze maken op welke ondergrond hun tenniskwaliteiten het beste uit de verf komen.
Daarnaast heeft er een verduurzamingsslag plaats gevonden. Alle baanverlichting is vervangen door LED-verlichting, waardoor het centrum energiezuiniger is geworden en daarnaast de zichtbaarheid van de bal is toegenomen.

Ook de indooraccommodatie van RacketSportSchiedam heeft een heuse metamorfose ondergaan. Bij de overname van het centrum in 2020 werden er 6 padelbanen aangelegd in een van de twee toenmalige tennishallen. Door de al maar groeiende vraag naar indoor padelbanen, is een deel van de tweede hal nu ook voorzien van drie nieuwe padelbanen. Een van deze drie banen is vrij uniek, omdat het een smallere baan is, waarop je met twee spelers single padel kunt spelen. Deze spelvariant wordt steeds populairder en kent in Nederland nog een beperkt aantal plaatsen waar dit type baan te huren is. De andere twee nieuw aangelegde padelbanen zijn state-of-the art. Deze full-panorama-banen geven onder andere de mogelijkheid tot doorspelen buiten de padelbaan (!), een zeer ruime hoogte (>10M) boven de baan voor het spelen van de ideale lob en een tribune waarvandaan toeschouwers een optimaal beeld hebben van de wedstrijden. 

Er kan in de tweede hal op de overgebleven tennisbaan behalve uiteraard tennis ook badminton en pickleball worden gespeeld. Hoewel de hal door veel tennissers wordt gebruikt, weten ook steeds meer badmintonners en pickleballers (zeer populair in de USA) de weg naar RSS steeds vaker te vinden. Je kunt bij RacketSportSchiedam namelijk een badmintonveld boeken, zonder dat je een hele sporthal hoeft af te huren. Datzelfde geldt voor het huren van een pickleballbaan. Zelfs een tafeltennistafel boeken is mogelijk.

Via het online systeem van de KNLTB, Meet and Play, kun je eenvoudig een baan en materiaal reserveren en afrekenen. Klik op de volgende link voor een impressie of om meteen een baan te boeken: KNLTB Meet & Play 
 
Tot slot; de beide hallen zijn voorzien van een aircosysteem, zodat ook bij hoge buitentemperaturen er aangenaam binnen kan worden gesport. Uniek in de wijde omgeving en een belangrijke reden van een steeds grotere groep bezoekers, ook in de zomer.

We nodigen u van harte uit om te komen kijken in ons vernieuwde centrum. Van donderdag 4 mei tot en met zondag 7 mei vindt bij RacketSportSchiedam bijvoorbeeld het hoogst genoteerde padeltoernooi van Nederland plaats. Tijdens dit LedsGoEco P500 padeltoernooi kunt u in het weekend de top van het Nederlandse padel in actie zien en wordt er tevens tenniscompetitie gespeeld op de buitenbanen. De toegang is gratis. We kijken ernaar uit u te mogen begroeten.

Sportieve groet Team RSS. 

Tekst: RSS
Foto: bron RSS
(infotorial)

01-05-2023