Deze brug over de A20 in Spaanse Polder wordt vervangen

Deze brug over de A20 in Spaanse Polder wordt vervangen

REGIO - De beweegbare Giessenbrug over de Delfshavense Schie wordt sinds 2017 uit veiligheidsoverwegingen niet meer geopend. Er komt een nieuwe brug. Dat wordt een vaste brug, die wel hoger is dan de huidige brug.

De Giessenbrug is nu een beweegbare brug. De uit 1970 daterende brug ligt in de snelweg A20 en in de evenwijdig gelegen weg voor het lokale verkeer Giessenbaan. Deze brug over de Delfshavense Schie is verouderd en toe aan renovatie, zo meldt Rijkswaterstaat. De nieuwe brug krijgt een doorvaarthoogte van 6,60 meter. De huidige brug heeft een doorvaarthoogte van 5,40 meter. 

"Hoe de brug er precies uit komt te zien en hoe deze goed gaat aansluiten op de bestaande vaste brugdelen wordt nu verder uitgewerkt", aldus Rijkswaterstaat. "Bij de planning van de werkzaamheden wordt ook rekening gehouden met andere projecten, zoals de renovatie van de Van Brienenoordbrug."

De jaren tot 2023 worden uitgetrokken voor de zogenoemde planstudie. In 2024 staat de voorbereiding uitvoering op het programma. In 2026 start men met de realisatie. Zie verder deze webpagina over de planning en aanpak

Foto: Giessenbrug, foto door Wikifrits - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6778943

18-12-2021