Dertigste Roparun is van start gegaan in Landgraaf

Dertigste Roparun is van start gegaan in Landgraaf

SCHIEDAM/LANDGRAAF - Om 10.00 uur klonk het startsein van de dertigste editie van de Roparun. Deze vindt vanwege corona plaats in een aangepaste vorm met start en finish in Landgraaf in Limburg.

Het geld dat de ruim 4000 deelnemers ophalen met deze sportieve uitdaging is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

De start werd o.a. bijgewoond door ambassadeurs Nelli Cooman en Maartje Krekelaar en een wethouder van de gemeente Landgraaf. 

175 teams doen er mee aan deze Roparun. In Limburg brak rond de starttijd het zonnetje door en werden de eerste teams met enthousiasme door alle andere deelnemers en vrijwilligers uitgezwaaid. Rond 16.00 uur start team NNN als laatst. Dit team verwacht met een gemiddelde van 14 kilometer per uur de eerder gestarte teams wel bij te kunnen benen.

Jubileumjaar
De in Schiedam gevestigde organisatie Stichting Roparun is blij dat er weer gestart kan worden. Voorzitter van Stichting Roparun, Auke de Boer: “In 2020 hebben we de Roparun moeten annuleren en dit jaar hebben we de keus gemaakt om het evenement door te schuiven naar oktober. Gelukkig zijn de teams hun enthousiasme niet kwijtgeraakt. De dertigste start was een mooi, emotioneel en feestelijk moment. We hopen dat we morgen een mooi eindbedrag kunnen bekendmaken voor onze goede doelen.”

Aangepaste vorm
Tijdens deze Roparun lopen 175 teams in het weekend van 2 en 3 oktober in estafettevorm een ronde van ruim driehonderd kilometer met start en finish op het Megalandterrein in Landgraaf. Normaal gesproken vindt de Roparun plaats in het Pinksterweekend, met de startplaatsen Parijs en Bremen en de finish in Rotterdam. De route tijdens het dan drie dagen durende evenement is ongeveer 550 kilometer. In 2022 vindt Roparun in beginsel plaats op 4, 5 en 6 juni.

Foto: de start om 10.00 uur vanochtend in Landgraaf (foto bron Stichting Roparun, foto door Leander Varekamp)

02-10-2021