'Verkenner die Schiedam goed kent en politieke impasse kan doorbreken'

DENK stelt oud-VVD-wethouder Fahid Minhas aan als verkenner

DENK stelt oud-VVD-wethouder Fahid Minhas aan als verkenner

SCHIEDAM - Fahid Minhas, oud-wethouder en oud-raadslid voor Schiedam, en nu lid van de Tweede Kamer voor de VVD, is door DENK aangesteld als de nieuwe verkenner.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 21 april jl. bleek dat er onvoldoende draagvlak was in de gemeenteraad voor de toen door oud-VVD-wethouder Nathalie Gouweleeuw voorgestelde coalitie. Een meerderheid in de gemeenteraad vroeg aan DENK om een nieuwe verkenner aan te wijzen. 

DENK-fractievoorzitter Dogukan Ergin: “Wij zijn direct op zoek gegaan naar een verkenner die Schiedam goed kent en de politieke impasse kan doorbreken. We hebben niet per se gekeken naar politieke kleur, maar naar de geschiktheid van de verkenner. Zo zijn we bij Fahid Minhas, Tweede Kamerlid voor de VVD, uitgekomen. Hij neemt deze taak op ons verzoek op zich. Ik wens Fahid Minhas veel succes en wijsheid toe.”

De gesprekken met de partijen zullen deze week nog worden herstart. Nadat de verkenner zijn adviesrapport heeft uitgebracht, wordt er een bijzondere raadsvergadering uitgeschreven.

Fahid Minhas: “Schiedam verdient snel een stabiel stadsbestuur. Ik vind het eervol dat ik als Schiedammer een steentje mag bijdragen aan de totstandkoming daarvan.”

25-04-2022