DENK flyert ook bij mensen die géén reclamedrukwerk in de bus willen

DENK flyert ook bij mensen die géén reclamedrukwerk in de bus willen

SCHIEDAM - DENK Schiedam zorgde voor reuring door Schiedam vol reclameborden te zetten. De gemeente gaf daartoe toestemming. De partij laat opnieuw van zich horen door flyers door de brievenbus te gooien. Door dit ook in brievenbussen met NEE/JA-sticker te doen gaat de partij nu wél over de schreef.

"Nu dacht ik toch niet dat ik hier een ontheffing voor had verleend. Desondanks in de brievenbus", zo twittert een Schiedammer die dit in zijn brievenbus ontving.

Een andere twitteraar stelt hem de vraag: "Ik kan niet zien of 't propaganda is of een algemeen schrijven over de verkiezingen vanuit de staat of je gemeente. Het laatste mag ook bij een Nee/Nee- of Nee/Ja-sticker door de bus gedaan worden. Propaganda niet. De kieslijst mag ook."

Het antwoord hierop van de eerste twitteraar: "Het is een flyer van Denk." Dus: ongeadresseerd reclamedrukwerk. En dat mag niet in brievenbussen met NEE/JA-sticker of met NEE/NEE-sticker.

Desgevraagd de reactie van fractieleider DENK Schiedam Dogukan Ergin: "Wij communiceren altijd in de richting van onze vrijwilligers om rekening te houden met de voorkeuren van mensen om wel of geen flyer in ontvangst te nemen. Afgelopen weken hebben wij duizenden flyers uitgedeeld in Schiedam en in een paar gevallen is dat kennelijk niet goed gegaan. Dat is niet de bedoeling, maar het kan gebeuren als er duizenden flyers worden verspreid in de stad dat het bij een paar brievenbussen niet gaat zoals we willen."

DENK Schiedam is overigens nog niet klaar met het flyeren in Schiedam. "Wij zijn bezig met het flyeren van heel Schiedam", aldus Dogukan Ergin. 

Hier lees je meer over de reclameborden van DENK Schiedam:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/denk-heeft-bij-politie-aangifte-gedaan-van-diefstal-en-vernieling-reclameborden

De gemeente verwijderde reclame-uitingen van NIDA:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/gemeente-verwijdert-politieke-reclame-van-partij-nida

 

 

 

10-03-2021