KCR 1 - Nexus 1 24-20 (15-10)

Degradatie voor Nexus

Degradatie voor Nexus

RIDDERKERK/Schiedam (Korfbal) - Na 1 seizoen in de 1e klasse is afgelopen weekend het doek gevallen voor de Schiedamse korfballers. Nexus verloor van KCR en belandde daarmee met 4 punten op de laatste plaats.

Tegen een reeds vrijuit spelend KCR was winst genoeg geweest om te kunnen handhaven in deze zware 1e klasse, want op voorhand wist de ploeg van Mario Bernard al dat naaste concurrent Erasmus de punten had laten liggen tegen het reeds gedegradeerde Reeuwijk. KCR deed echter haar sportieve plicht, ongetwijfeld tot grote opluchting bij de studenten van Erasmus.

De wedstrijd startte met een minuut stilte vanwege het plotselinge overlijden van Bram Rog, oud hoofdtrainer van onder meer Harga (voorloper van Nexus) en Bolnes (voorloper van KCR). KCR opende de score en wist daarna met de regelmaat van de klok de korf te vinden waardoor Nexus continu in de achtervolging moest. Met een ruststand van 15-10 was het zeker nog niet gespeeld, maar toen na rust de 1e treffer aan Nexus kant (te) lang op zich liet wachten was het pleit eigenlijk beslecht. Nexus moest uiteindelijk genoegen nemen met een 24-20 nederlaag en degradeert daarmee weer terug naar de 2e klasse.

Ondanks het verlies was trainer Mario Bernard trots op wat zijn ploeg heeft laten zien het afgelopen zaalseizoen: “We waren ingedeeld in een hele zware poule en wie had op voorhand gedacht dat wij tot de laatste ronde nog kans hadden gehad op handhaving? Vandaag ontbrak ons het momentum, want hadden we kort na rust als 1e gescoord dan had ik het nog wel willen zien. Nu kon KCR eenvoudig alle Nexus doelpunten beantwoorden met een doelpunt en werd het niet meer spannend.”

Aanvoerster Juliette van Schie sloot zich aan bij de woorden van hoofdtrainer Bernard: “jammer genoeg hebben we niet kunnen stunten tegen de bovenste ploegen en kwam het aan op de resultaten die behaald zijn tegen Reeuwijk en Erasmus en die waren helaas niet in ons voordeel. We kunnen ons nu gaan voorbereiden op de veldcompetitie, waarin we uitkomen tegen Korbatjo, Thor en Trekvogels. De ervaring die we in de 1e klasse hebben opgedaan kunnen we mooi meenemen en hopelijk kunnen we aan het eind van het veldseizoen alsnog een feestje vieren.”

18-03-2024